реклама
Sucurity Police

реклама

Із 6 червня португальський митець розпочав створювати стінопис на фасаді школи №15 у Черкасах. Про це повідомили у блозі «KidsSpace».

Фестиваль Mural Social Club за підтримки міжнародної організації UNICEF Ukraine запустив масштабний соціальний проект «Mural Social Club: Back to School», в рамках якого відомі митці приїжджають до України, щоб реалізувати свій творчий потенціал.

Впродовж літа художники розфарбовуватимуть фасади шкіл, дитячих садочків, стіни будинків біля навчальних закладів в Києві, Ковелі, Волновасі, Попасні, Чернігові та Черкасах.

Свою участь у проекті вже підтвердили митці з Ізраїлю, Португалії, Франції, Аргентини, Чилі, Росії, Південної Африки, Італії, і, звичайно, з України.

Черкаську школу №15 розфарбовує художник з Португалії - Antonio Correia, більш відомий як Pantónio.

Pantonio – вуличний митець, що працює в напрямку сучасного мистецтва, народився на Азорських островах (Португалія) в 1975 році. Освіту здобув в Інституті культури Азорських островів, де вивчав основи скульптури, графіки та живопису. Постійний учасник міжнародних колективних та персональних виставок та автор найвищого в Європі муралу «Вихор сардин» на одній із веж в 13 окрузі Парижу.

Проект «Mural Social Club: Back to School» покликаний надати цінності і значимості самим будівлям, даруючи дітлахам монументальний твір. Адже це - особливі місця освіти та побуту, де діти вчаться пізнавати світ, аналізувати та розвивати свої здібності.

Ще одна мета проекту - це привнесення у дитяче мислення більше фантазії та мрій, які, на жаль, відходять на другорядний план через побічні наслідки глобалізації та надмірний вплив інформаційного потоку.

Проект зініційовано Sky Art Foundation за підтримки UNICEF в Україні.

Sky Art Foundation заснований в Україні восени 2014 року як приватна ініціатива з метою підтримки та розвитку нового покоління українських художників, що працюють у сфері сучасного мистецтва, а також для сприяння міжнародним культурним обмінам та інтеграції української культури у світовий арт-контекст.

На базі фонду активно ведеться виставкова та благодійна діяльність, організація міжнародних арт-проектів, культурних заходів за участю українських художників, видача грантів талановитим митцям.

Кураторами проекту “Mural Social Club: Back to School» виступають Julien Malland, відомий як Seth (Франція) та Олег Соснов (Україна).

Першою роботою проекту став мурал «Попаснянська гойдалка» на фасаді школи в Попасні, Луганської області. Автор - художник -мураліст Julien Malland.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #2 Правдолюб 11.06.2017 12:46
Детей приучают к абстр формам,спецпрое кт гейропы сделать детей идиотами
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Пошливы 10.06.2017 14:36
Классно!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100