реклама

реклама

Депутати Городищенського, Корсунь-Шевченківського, Канівського та Шполянського районів днями пройшли навчання задля підвищення кваліфікації. Короткостроковий виїзний семінар для них організували Черкаський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

В умовах адміністративної реформи та утвердження місцевого самоврядування депутати районних рад постають перед необхідністю систематичного оновлення теоретичних знань для ефективного вирішення проблем територіальних громад, інтереси яких вони відстоюють. У ході проведення реформ значно розширюються повноваження органів місцевого самоврядування, завдяки бюджетній децентралізації у місцевих бюджетах зросли доходи і фактично у селах, селищах, містах у наявності є значні кошти, якими необхідно ефективно, по-господарському розпоряджатися. У зв’язку з цим зростає роль депутатів місцевих рад – вони мають реально впливати на вирішення проблем на окрузі та в цілому в територіальній громаді.

На обговорення були винесені питання територіальної організації влади, реформування місцевого самоврядування децентралізації фінансів, зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування, підготовки річного звіту депутата, інформування виборців про роботу депутатів та постійних комісій, співпраці депутатів із ЗМІ.

Отримані під час навчання знання сприятимуть ефективному виконанню обов’язків депутатів Городищенського, Корсунь-Шевченківського, Канівського та Шполянського районів зі створення стабільного та сталого майбутнього громад та розвитку місцевого самоврядування в регіоні.

Про це повідомили в Черкаській ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100