реклама

реклама

7 червня на черговій сесії Черкаської міськради Ярослав Нищик звернувся до міського голови з проханням надати постійне достойне приміщення для Черкаського міського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини. Депутати підтримали звернення свободівця.

експонати музею

Нагадаємо, що тривалий час свободівці сприяли створенню цього музею. Зокрема з 2015 року Ярослав Нищик допомагав у міській раді директору музею, відомому українському археологу Михайлу Сиволапу, вирішити питання створення цієї установи. Нарешті, через понад 25 років намагань Михайла Сиволапа, 1 березня 2016 року музей було офіційно зареєстровано. Навесні 2017 року відбулося відкриття експозиції у приміщенні кінотеатру «Україна». Проте зараз це приміщення є замалим для всієї експозиції, що налічує понад 50 тисяч одиниць.

У зв’язку з цим свободівець наголошує, що музей потребує окремого капітального приміщення: «Експозиція музею має потенціал до значного розширення та користується попитом у відвідувачів. Я прошу вивчити можливість розміщення музею в приміщенні колишньої санстанції (будинок Майбороди на бульварі Шевченка), яке відповідає концепції розвитку музейної експозиції та має значно більші площі для перетворення музею археології Середньої Наддніпрянщини в реальну туристичну атракцію в місті Черкаси» - наголосив Ярослав Нищик.

Міський голова Анатолій Бондаренко підтримав ініціативу націоналіста і дав доручення департаменту економіки звенутися до Фонду держмайна стосовно пропонованого свободівцем приміщення, інформує прес-служба партії.

реклама

Коментарі  

 
-3 #1 Студент 12.06.2017 10:35
До речі, на фото фрагмент експозиції музею ЧНУ, створеної на основі виявлених студентами археологічних пам'яток. А що таке міський музей археології?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100