реклама
Sucurity Police

реклама

У місті Золотоноша відбувся фінал Регіонального фестивалю дитячої та юнацької творчості «Цвіт Златокраю». Захід проходить у межах соціальної програми підприємця та мецената Вячеслава Осадчого «Крок назустріч». Уже другий рік поспіль фестиваль збирає найяскравіші таланти Черкащини. Про це повідомляє управління культури та зв’язків з громадськістю Черкаської ОДА з посиланням на видання «Український інтерес».

a01253be6ea05e1e8a72b1a2a0636467_L

Стартував фестиваль 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей. Конкурсантів оцінювало журі, до складу якого увійшли співачка, директор вокальної студії Олени Тарновецької Олена Cherry, продюсер, заслужений артист України Володимир Фідик, хореограф Алла Мальцева  та представник соціальної програми «Крок назустріч» Ірина Хітько. За два дні відбіркових турів вони переглянули близько сотні різножанрових номерів. Перед суддями стояло важке завдання, адже до фіналу потрібно було відібрати не більше 30 учасників. За словами голови журі відбіркових турів Володимира Фідика, головним критерієм була не лише майстерність виконання, а й розуміння дитиною того, що вона хоче донести до публіки.

Свою творчість юні таланти презентували у таких номінаціях, як естрадний вокал – соло, дуети, тріо; естрадні вокальні колективи – шоу-групи, вокальні ансамблі; хореографія – народна, сучасна, бальна, класична. Перед виходом на сцену учасники не приховували хвилювання, але завдяки підтримці суддів кожна дитина почувала себе зіркою.  У фіналі журі очолила відома українська співачка Світлана Тарабарова. Вона зазначила, що впізнає у цих дітках себе, адже у них горять очі від задоволення бути на сцені.

Обрати переможця було важко – кожен номер був по-своєму яскравим. Вдало підібрані пісні, оригінальні костюми та гарні танцювальні композиції захопили суддів. Гран-прі журі віддало юній співачці Анні Педченко, яка акапельним виконанням пісні про матір вразила усіх гостей. Дівчинка, яка вдруге бере участь у фестивалі, зізнається, що перемога стала для неї неочікуваною.

«Я дуже вдячна усім організаторам за цей чудовий фестиваль. Вперше у житті отримала Гран-прі і дуже від цього щаслива. Не думала, що переможу, хоча це була моя мрія», – сказала переможниця фестивалю.

У подарунок Анна Педченко отримає знімання власного відеокліпу. Пісню для ролика ще не обрала, але зазначила – вона обов’язково буде українська. Можливо, напише її сама.

Лауреатами першої премії стали Дар’я Корженевська (вокал) та Юлія Кошіль і Артем Кириченко (хореографія). Другу премію отримало тріо – Юлія Крись, Карина Кісанова, Дар’я Корженевська у номінації “вокал” та дитяча хореографічна студія «Успіх». Третіми стали Валерія Гриб (хореографія) та Ірина Платошина (вокал).

Підкорили публіку запальною козацькою піснею близнюки Василь та Олександр Короткі. Вони отримали приз глядацьких симпатій.

«Це дуже неочікувано, інтрига була витримана до самого кінця. Ми вже думали, що нічого не виграємо. І тут – приз глядацьких симпатій. Ми просто вибігли на сцену, емоції переповнюють», – діляться враженнями хлопці.

Ініціатор проведення цього заходу Вячеслав Осадчий зазначив, що й надалі не буде залишатися осторонь юних талантів Черкащини, і працюватиме над тим, щоб наступний фестиваль відбувся на теренах усієї області.

«Я щасливий, що цьогоріч конкурсантів було значно більше – це чергове підтвердження того, що ця ініціатива повинна мати майбутнє. Я вдячний усім, хто підтримав проведення та допоміг в організації заходу. Окрема подяка співачці Світлані Тарабаровій, яка знайшла час і завітала на наше свято. Я пишаюся, що Черкащина має таких талановитих дітей. І маю надію, що участь у фестивалі допоможе їм стати ближчими до своєї мрії», – сказав Вячеслав Осадчий.

Усі учасники фестивалю були відзначені дипломами та нагороджені цінними подарунками. Після конкурсної програми відбувся святковий гала-концерт за участі Світлани Тарабарової та учасників фестивалю.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100