реклама

реклама

Фестиваль-презентація «LEGO_ROBO_CAMP» днями відбулася в черкаській гімназії № 9. Це було справжнє свято роботознавців та легоумільців. Подібний захід, де знайомили всіх охочих із робототехнікою, провели в Черкасах вперше. Кількасот дітей та дорослих знайомилися із можливостями навчання за допомогою роботів і наборів «Лего». В різних локаціях на учасників заходу очікували різнопланові заходи.

19059777_680322288818982_8623612668830133449_n

На фестивалі діяли такі зони: «Робознавці» – орієнтована на учнів 7-11 класів, де представляли гру роботів у футбол, сумо, слалом, розповідали про FIRST LEGO League та Олімпіаду WRO; «Юні інженери» – орієнтована на учнів 3-6 класів, де знайомили учасників із WeDo 2.0 на наборами «Наука і техніка»; «Дошкільнята» – орієнтована на учнів 1-2 класів, де дітки вивчали за допомогою «Лего» математику. Провели і виставку власних робіт: діти принесли моделі, зібрані із конструкторів «Лего». Кожен міг підійти і роздивитися, познайомитися із ними. Діяли також арт-зона та зона відпочинку, де створювали аквагрим.

«Сьогодні кожен міг самостійно покерувати роботом, зіграти ним у футбол, сумо чи слалом, дізнатися, як вивчати математику в початкових класах із конструктором чи як проводити експерименти й дослідження в старших класах за допомогою роботів», - розповів вчитель гімназії, тренер команди «Kiborgs.UA» Микола Цимбал.

19029619_680322528818958_3124246915652995352_n

Активну участь у підготовці та проведенні заходу взяла команда гімназії «Kiborgs.UA», учасники якої нещодавно повернулися із чемпіонату робототехніки в Данії, на якому представляли Україну.

«Ми вирішили познайомити жителів міста та зокрема нашого мікрорайону із особливостями навчання із застосовуванням наборів «Лего» та можливостями робототехніки. Також презентували всі свої напрацювання, які вдалося втілити в життя за останні 5 місяців. Вдячні юним лего-конструкторам, які взяли участь у виставці лего-моделей. Приємно, що учасниками цієї виставки стали не лише учні гімназії № 9, але й представники інших навчальних закладів Черкас. Це означає, що тема робототехніки на сьогодні надзвичайно актуальна та цікава», - говорить учитель гімназії, тренер «Кіборгів» Андрій Стецюк.

«Сьогодні кожен міг самостійно покерувати роботом, зіграти ним у футбол, сумо чи слалом, дізнатися, як вивчати математику в початкових класах із конструктором чи як проводити експерименти й дослідження в старших класах за допомогою роботів.

Учасники фестивалю-презентації також танцювали, грали в ігри та просто цікаво, пізнавально й весело проводили час.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100