реклама

реклама

Черкаську школу №15 прикрасив мурал – великий малюнок на фасаді будівлі, на якому зобразили ластівок. Відкриття мурала, який виконав португальський художник Antonio Correia (більш відомий за творчим псевдонімом Pantónio), було проведено в рамках завершення реалізації в місті Черкаси міжнародного проекту «Mural Social Club:Back to school!»

У відкритті малюнку взяли участь керівники міста та Надзвичайний і Повноважний Посол Португалії в Україні – пані Марія Кріштіна Серпа ди Алмейда.

19023640_1581217531888362_7632255530573140101_o

Олег Соснов – куратор проекту – каже, що малюнок виконаний в рамках міжнародного проекту і символізує птахів, що летять у вільному польоті. Так само діти у своїй уяві відпускають думки. Є і прямі лінії, але то перешкоди, які є в житті і які діти обов’язково подолають.

Пані Марія зауважила, що в Португалії всі державні будівлі рожевого кольору. Можливо, ця зміна пішла б на краще і українцям, щоб змінити сірість, зазначила вона.

Мер Анатолій Бондаренко каже, що спершу до ідеї поставилися скептично, але зараз багато черкащан їдуть і фотографуються тут. Влада міста якраз виділила більше мільйона на реконструкцію фасаду, на нові вікна. Була зроблена ґрунтовка, утеплення, а тепер фасад ще й прикрасили з португальською допомогою. На думку влади, це дасть поштовх для розвитку території довкола і в середині школи.

Аліна Котолуп, черкащанка, що виступила організатором створення малюнку в Черкасах, зауважує, що всі сторона були задоволені співпрацею і планують і надалі покращувати вигляд міста.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Світлана 14.06.2017 17:08
Цитую Любов Майборода:
Чудова новина! Відремонтована дитяча поліклініка і напроти 15 школа. Анатолій Бондаренко - молодець :P

А до чого тут бондароенко? Наводжу допис Lena Okunieva: "Доречі, значну частину створення муралу було профінансовано самими черкащанами на спортивно-благодійному фестивалі CherITy! Пан Анатолій про це не пише, на жаль, але ми не горді, самі напишемо!))
За рахунок цих благодійних внесків були придбані усі фарби та матеріали, а також художник харчувався протягом всього перебування у Черкасах!"

https://facebook.com/Cherity2016/ Єдине на що здатен бондаренко, так це загадити місто. Перетворив Черкаси на помийну яму.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Марія 14.06.2017 15:47
"Відремонтована" - ви були в ній??? Сама назва. Це не ремонт був, а відмивання котів і окозамилювання! Стіни і підлога страшні!!! Страшно з дитиною туди йти
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Любов Майборода 12.06.2017 22:07
Чудова новина! Відремонтована дитяча поліклініка і напроти 15 школа. Анатолій Бондаренко - молодець :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100