реклама

реклама

На сесії Черкаської обласної ради 9 червня голова регламентної комісії, свободівець Олександр Лошков порушив питання законності депутатства порошенківця, який став головою райдержадміністрації, але не склав депутатський мандат.

Член фракції БПП «Солідарність» Анатолій Яріш переміг у конкурсі на посаду голови Черкаської райдержадміністрації і нещодавно офіційно приступив до виконання цих повноважень. Водночас він є депутатом обласної ради і ці повноваження за власної ініціативи не склав.

«Це суперечить Закону України «Про державну службу», оскільки державні службовці категорії А, до яких віднесені і посади голів місцевих державних адміністрацій, не мають суміщати виконання своїх посадових обов’язків, як держслужбовці, і депутатство в місцевій раді», – оголосив з трибуни обласної ради голова комісії з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини Олександр Лошков.

На вимогу депутатів-свободівців голова обласної ради доручив юридичному відділу виконавчого апарату ради з’ясувати, чому досі Яріш виконує повноваження депутата, інформує прес-служба партії.

реклама

Коментарі  

 
+6 #3 бідон 13.06.2017 16:24
а чим для яріша закінчилася справа з примотаним до тризуба прапором?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Олесь 13.06.2017 16:19
Свободівець - повний телепень. Депутатсто - на громадських засадах, тому голови РДА, як і ОДА мають право бути депутатами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 За люстрацію! 13.06.2017 16:17
За таке з обох посад гнать треба!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100