реклама

реклама

З 1 по 4 червня ц.р. на березі дренажного каналу, поблизу с. Ліпляве Канівського району, відбувся міський відкритий туристсько-спортивний, військово-патріотичний зліт учнівської молоді, інформує Канівська міська рада.

565656

Зліт є результатом багаторічної роботи колективу Канівського міського центру туризму на чолі з директором Тетяною Дорошенко. Цього року кількість учасників сягнула 132 особи: 14 команд, із яких 8 по молодшій і 6 по старшій вікових групах.

Під час зльоту учасники випробовували себе на витривалість, спритність в п’яти видах змагань на дистанціях: «Туристська смуга перешкод», «Спортивне орієнтування», «Водний туризм», «Військово-спортивна гра «Заграва», «Козацький гарт» та в конкурсах.

Військово-спортивна гра «Заграва» включала в себе етапи з подолання заболоченої місцевості за допомогою жердин, підлазу, купин, надання першої медичної допомоги  потерпілому та транспортування його на ношах. Учасники пройшли етапи «путанка», «метелик», «козацьку переправу», «метання гранати», «влучний стрілок», «спорядження магазину АК патронами», одягання протигазу на потерпілого та транспортування із зони ураження, стрибки зі скакалкою.

В «Туристській смузі перешкод» змагання відбувалися на паралельних перилах, навісній переправі, спуску-підйомі та траверсі схилу, переправі по колоді з використанням спеціального туристського спорядження. На дистанції «Водний туризм» учасники зльоту змагалися на байдарках, долаючи навісні ворота як умовні перешкоди. На дистанції «Спортивне орієнтування» юні туристи підтвердили вміння користуватися топографічною картою, швидко і правильно знаходити задані контрольні пункти, продемонстрували знання з історії рідного краю. Змагання «Козацький гарт» включали в собі командні ігри з перетягування линви та волейбол.

Насиченою і цікавою була конкурсна програма зльоту, в яку ввійшли конкурси туристської художньої самодіяльності, кашоварів, представлення команд та на кращий туристський бівак.

Нововведенням в програмі зльоту став захід «Тато, мама, я – туристська сім’я». В змаганнях взяло участь 7 команд з числа сімей вихованців КМЦТ. В програму заходу ввійшли змагання «Водний туризм» та «Військово-спортивна гра «Заграва». Призерами змагань  стали сім’ї: Приймак, Литвинових, Євтушенко.

За перемогу у різних видах змагань учасники зльоту нагороджені грамотами і медалями Канівського міського центру туризму та солодкими призами.

Треба віддати належне членам ГО «Канівський союз ВДВ» на чолі з Костянтином Анісімовим. Канівські десантники допомагали в облаштуванні наметових містечок, побутових зон, змагальних дистанцій та етапів, також брали безпосередню участь в змаганнях. Активними були й батьки вихованців, які підтримали своїх дітей та керівників команд.

Своїми враженнями від цьогорічного зльоту поділилися безпосередні учасники заходу:

Анна Олійник, мама вихованця Владислава Олійника:

Моя дитина в захваті від цих трьох днів, проведених на зльоті. Було багато спортивних корисних пізнавальніх ігор, змагань… Діти купалися, грали в ігри, ходили на байдарках. Окремо треба відзначити організацію заходу: наметове містечко, побут, харчування - все було на високому рівні.

Світлана Чередник, мама вихованця Іллі Чередника:

Вперше брала участь у туристсько-спортивному зльоті. Враження неймовірні! Адреналін, емоції, які я бачила в очах дітей, не зрівняти ні з чим. Три доби я жила життям своєї команди. Я бачила і сльози, і страх, і сміх… І не даремно – 8 призових місць з 10-ти у нашої команди! Вважаю, що такі змагання корисні не лише для дітей. Батькам також варто хоч іноді їх відвідувати. Це робить нас ближчими до наших дітей.

Ілля Чередник, вихованець КМЦТ:

Я не вперше їздив на туристський зліт. Але цього року наша команда була найдружніша. Я зрозумів, що найважливіше не сила, а команда і підтримка друзів. Наприклад, на конкурс «перетягування линви» ми взагалі не покладали ніяких надій, тому що в нашій команді не було силачів. Але завдяки моїм батькам і керівнику команди, які показали нам техніку, тренували нас, підтримували – ми вибороли ІІ-ге місце.

Оксана Макарова, вчитель Канівської школи № 6:

Я з своїм класом вже третій рік поспіль беремо участь у міському туристському зльоті. Для нас це перевірка на витривалість, дружбу, взаємодопомогу. Всі дні були насичені змаганнями, конкурсами: спортивне орієнтування, водний туризм, художня самодіяльність, конкурс кашоварів та багато інших. Дітям не було, коли сумувати, а найголовнішим прикладом і об’єктом наслідування для них стали дорослі: колектив педагогів Канівського міського центру туризму та команда канівських десантників. Вони завжди допоможуть, покажуть як правильно поставити намети, надати медичну допомогу на конкурсі, пройти водні ворота на байдарці.

Георгій Кривіцький, вчитель фізичного виховання ЗОШ №1:

Даний захід позитивно впливає на фізичний стан дітей. Перебуваючи у лісі, біля багаття, діти загартовуються, оздоровлюються, стають впевненішими в собі, в своїх силах, піднімається їх бойовий дух. Фізкультурники міста вдячні Центру туризму за щорічне проведення зльоту.

Михайло Кулєшов, головний інженер КП «Управління ВКГ», учасник бойових дій в зоні АТО:

Я вперше був учасником туристського зльоту, і… захопився цим дійством. Це такі живі, справжні емоції – переживання, жага до перемоги, азарт! Побажання до організаторів - збільшити бодай на один  день програму. Затрати на проведення зльоту будуть ті ж, а дитяче задоволення збільшиться врази! Наступного року я обов’язково приєднаюся до організації заходу.

Тетяна Дорошенко, директор Канівського міського центру туризму:

Дуже відрадно, що цьогорічний зліт проведено спільно справжніми однодумцями, патріотами нашого міста, які допомагали безпосередньо в постановці таборів, дистанцій, працювали в суддівстві, приєдналися до загальної справи заради виховання молодого покоління, показали свій досвід і вміння, приклад сімейних відносин і роботи в колективі.

Щира подяка всім помічникам з виконавчого комітету Канівської міської ради, відділу освіти, КП «Місто» , ВКГ «Управління ВКГ», Канівського центру первинної медико-санітарної допомоги, ДП «Золотоніське лісове господарство», Канівського відділення поліції, Канівської міськрайонної організації ТСОУ, ТОВ «ЕРГОПАК», ГО «Канівський союз ВДВ», МГО «Міжнародний союз козацтва», а також депутатам міської ради, ПП Ю.Москалець, вчителям, батькам вихованців, друзям і випускникам.

Микола Козин,

депутат Канівської міської ради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100