реклама

реклама

16 підлітків 15-17 років із Черкас, Звенигородки, Катеринополя, серед яких є переселенці зі східних регіонів України, взяли участь в освітньому тренінгу «Молоді Миротворці», який відбувся в обласному центрі.

IMG_20170614_103702

Школярі навчалися правильно вести діалог, дізналися, що таке дискримінація, як допомагають і заважають у житті стереотипи, як використати конфлікти, що виникають, у конструктивних цілях та розв’язувати їх мирним шляхом. Відтак знання, набуті під час навчання, вони зможуть передати своїм одноліткам – як в особистому спілкуванні, так і під час організованих тренінгів.

– Тема дискримінації, яку ми розглядали, досить актуальна, – вважає учасниця тренінгу Катя Лисицька, яка родом із Луганська. – Всі знають, що дискримінація – це порушення прав людини. Але дуже часто ми навіть не замислюємося над тим, що мимоволі дискримінуємо інших людей або самі піддаємося дискримінації. Я нестиму знання, здобуті на тренінгу, в суспільство: розповідатиму про тему дискримінації друзям, знайомим. У майбутньому я б хотіла займатися тренерською діяльністю.

– Ми дізналися багато корисної інформації про конфлікти й способи їх розв’язання, – додає інша учасника тренінгу, Валерія Янішевська зі Звенигородки. – Крім отримання нових знань, ми брали участь у психологічних іграх, інших практичних заняттях. Я планую спробувати на цьому тижні провести свій власний тренінг. Знання, які я здобула тут, намагаюся застосовувати у спілкуванні зі своїм оточенням.

– Я б дуже хотів, щоб такий проект відвідувало більше молодих людей, – зазначає Владислав Макаров із Алчевська. – Чимало моїх однолітків не замислюються про майбутнє і витрачають час свого життя «просто так». Це – неправильно, адже кожен має внести свою позитивну часточку в цей світ.

– Із тренінгу ми винесли для себе чимало практичних навичок із правильного спілкування в суспільстві, – вважає Олексій Гончар із Катеринополя. – Дізналися про типи розв’язання конфліктів (серед яких компроміс і співпраця). Саме приязне спілкування із підлітками з різних міст на різні теми, в тому числі й гострі, дало нам чимало.

Проект «Молоді Миротворці» фінансується Європейським Союзом через «International Alert» в Україні. Підтримали проект також благодійний фонд «Урожай громаді» та Громадський центр соціальних ініціатив та партнерства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100