реклама
Sucurity Police

реклама

13 червня в Черкасах відбулася зустріч у форматі відкритого діалогу між студентами ЧНУ ім. Б. Хмельницького спеціальності соціальної роботи і педагогіки з представниками громадських і державних організацій області.

DSC_3475

Подібний захід відбувся вперше в Черкасах і мав назву «Діалоги на пароплаві про місто», адже зустріч справді проходила на пароплаві. Координатором проекту виступила студентка ЧНУ спеціальностісоціальна робота Інна Флоріанчик.

Учасникипрезентувалисоціальніпроекти та можливості для молодівпливати на громадськежиттяміста.На борту судна зі студентами спілкувалися Іван і Дарина Подоляни з ГО «Промолодь», голова координаційної ради ГО «Місто на Че» Ярослав Лавров, заступник директора Черкаського МРЦ Володимир Панченко, директор Золотоніського міського центру соц. служб для сім'ї, дітей та молоді Зоя Жук, лідер громадського руху «Нові Люди», засновник IT компаній Віктор Євпак, представниця черкаської молодіжної ГО «Агенція молодіжних ініціатив» Марина Демченко, голова ГО «HelP and Travel» Денис Андрущенко, представниця ГО «Центр правової думки» Вікторія Мізан, представник ГО «Національний Альянс» Олександр Вовченко, доктор філ. наук, професор ЧДТУ, представниця центру соціальних технологій Анжела Бойко, організатори дебатного клубу «Ораторська платформа» Олена Железняк та Сергій Ганницький, представниця ГО «Фундація регіональних ініціатив» Софія Тодоровська.

19142909_1325387157516319_4641920755602182865_o

Організатор Інна, для якої навчання в ЧНУ є здобуттям вже другої освіти, наголосила на важливості розвитку громадянського суспільства та долучення до цього процесу саме молоді.

– Я проживаю в Німеччині. Серед моїх колег та друзів у Німеччині є ті, які вбачають в Україні позитивні зміни, активність суспільства, а також унікальну волонтерську роботу. У світлі нещодавнього прийняття безвізового режиму та багатьох змінах, які з цим пов’язані, соціальна робота безпосередньо на місцях і там, де її потребують, стає дуже необхідною, – зауважила Інна.

Вона наголосила на необхідності тісної співпраці між приватними, благодійними, громадськими та державнимиініціативами і проектами:

– Для цього, а також для взаєморозуміння між студентами та існуючими організаціями, повинен служити цей діалог. Сьогодні ми спробуємо набратися сміливості та зрушимо з вами «наш умовний корабель» у моєму місті Черкаси. Все починається з ідей та бажання їх втілити.

Учасники зустрічі розповідали студентам свої історії успіху. Дослухатися молоді було до чого. Відомо, що Віктор Євпак, який проміняв проживання за кордоном на Черкаси, розробив корисну для всіх містян систему моніторингу громадського транспорту, що розрахована на тролейбуси та маршрутні автобуси. Він та інші представники громадських організацій радили студентам використовувати кожну можливість для реалізації власних ідей та долучатися до вже існуючих громадських ініціатив.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Пенсіонер 15.06.2017 14:04
Молодчинка!біль ше б таких заходів та довших маршрутів Дніпровими водами
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100