реклама

реклама

Черкаською місцевою прокуратурою вивчено стан дотримання вимог чинного законодавства щодо збереження майна дитячої оздоровчої бази.

Встановлено, що з 29.01.2016 комплекс будівель і споруд дитячої оздоровчої бази загальною площею 5941,9 кв.м. передано в оренду для організації роботи оздоровчого закладу для дітей та молоді.

В подальшому, на підставі звернення Орендаря, площа орендованого майна збільшена на 123.5 кв.м.

При цьому, в порушення вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та рішення Черкаської міської ради від 06.09.2012 «Про порядок оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Черкаси» в частині передачі в оренду нерухомого майна комунальної власності на конкурентних засадах, Орендодавцем конкурс на право оренди не проводився.

Крім того, рішенням Черкаської міської ради від 24.04.2017 Орендарю встановлено пільгову орендну плату в сумі 2000 грн. за оренду вищевказаного нерухомого майна дитячої оздоровчої бази.

На виконання даного рішення між Орендодавцем та Орендарем укладено додаткову угоду про внесення змін до договору оренди, згідно якої розмір орендної плати за користування нерухомим майном, що перебуває у власності територіальної громади міста Черкаси, зменшено до розміру, визначеного вищевказаним рішенням Черкаської міської ради.

Вивченням законності надання Орендарю пільгової орендної плати встановлено, що вказане рішення Черкаської міської ради прийнято з порушенням вимог чинного законодавства, спрямоване лише на поліпшення економічного становища Орендаря та призводить до втрат міського бюджету.

З метою усунення порушень вимог чинного законодавства та відновлення порушених інтересів держави Черкаською місцевою  прокуратурою до господарського суду Черкаської області подані дві позовні заяви про визнання незаконним та скасування рішення Черкаської міської ради про встановлення пільгової орендної плати за користування комплексом будівель і споруди дитячої оздоровчої бази, визнання недійсною угоди, укладеної на виконання даного рішення, а також про визнання недійсною угоди про збільшення площі орендованого майна.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100