реклама

реклама

З 6 по 9 червня 2017 року в приміщенні Тальнівського районного центру зайнятості учні місцевих шкіл НВК "Загальноосвітня школа  І-ІІІ ст. № 1 - гімназія", загальноосвітніх школах І-ІІІ ст. № 2, І-ІІ ст. № 3, та  санаторній школі-інтернат І-ІІІ ст., стали учасниками профорієнтаційних заходів, які проведені фахівцями районного центру.  Всього службу зайнятості відвідали 72 школярі (6-8 класи) та 4 їх наставники.

фото 3 (1)

В приміщенні центру гуділо як у «вулику»: проводились екскурсії по відділах, перебирались папки з професіями, навчальними закладами, паспортами підприємств, знайомились з тач-скріном та Інтернет-порталом «Труд», зокрема рубрикою «Пізнай себе», «Професії від А до Я», переглядались відео ролики профорієнтаційного спрямування. Школярі поінформовані про існування психодіагностичного тестування в автоматизованій системі АРМ «ПрофКонсультант», АС «Оптан Плюс» та міжнародною тестовою методикою «Magellano Університет».

Фахівець з профорієнтації зосередила увагу школярів на «золоту серединку»  формули вибору професії – «хочу-можу-треба», у дискусії зі школярами визначали типові помилки при виборі професії.  Шляхом тестування присутні зуміли розпізнати до якого типу професій належать їх здібності та уподобання.

Разом з начальником відділу взаємодії з роботодавцями, обговорювали  нові,  «престижні» професії та професії, які будуть затребувані на ринку праці, вгадували професії за описом. Також дітям було запропоновано заповнити  анкети щодо обізнаності зі світом професій.

«Молодь – наше майбутнє. А такі заходи допомагають дітям формувати їх професійну свідомість та сприяють розвитку власного, самостійного підходу до вибору професії», - відзначили вчителі школи-гімназії

Відділ організації надання послуг роботодавцям ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100