реклама

реклама

У центрі Черкас, на історичній Соборній площі вчора урочисто відзначили 100-річчя Української революції (1917-1921 років).

Площа

– Саме тут черкащани вперше почули звістку про події Української революції й молилися Богові за майбутнє нашої держави, – сказав під час урочистостей, голова ОДА Юрій Ткаченко. – Черкащина дала Українській революції багато славетних імен: це Федір Швець із Кам’янщини, який оголошував Акт Соборності на Михайлівській площі в Киві, це брати Чучупаки з Холодного Яру, це Михайло Білинський із Драбівщини, який заснував морську піхоту УНР. Є багато й інших імен.

У фойє обласної ради охочі змогли переглянути фотовиставку «Українська мить». Виставка-світлинотека складалася з кількох добірок світлин: «100 перемог України», «Провідники Української національної революції», «Черкащани – визначні діячі Української національної революції».

Виставка2

Виставка1

Під час невеликого урочистого мітингу виступили священнослужителі українських конфесій, представники Інституту національної пам’яті, Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Г.С.Пшеничного, проекту «Національної світлинотека «Українська мить», представники київських видавництв та художники. Вони закликали українців робити висновки з історії Української революції – боротися з зовнішнім ворогом, а не шукати ворога всередині країни.

Священики

Ткаченко

Всім бібліотекам Черкас та великим бібліотекам області було презентовано альбом архівних світлин, присвячений історії Української революції «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ!»

Учасники святкування переглянули відеоролик із архівних кінодокументів, присвячений історії Черкас 1920-1980-х років.

Екран

А родзинкою заходу стала демонстрація хронікально-документального фільму відомого кінодокументаліста Сергія Буковського «За Україну, за її волю: Миттєвості української історії», створеного на основі кінокадрів, зібраних у архівах цілої низки країн.

Завершилися урочистості виступом рок-гурту "Ефект метелика". На жаль, на той момент майже всі учасники святкування розійшлися.

Ефект метелика

Захід відбувся в Черкасах з ініціативи першого віце-прем’єра України Степана Кубіва. Подібні заходи згодом пройдуть в інших обласних центрах.

 

реклама

Коментарі  

 
+5 #4 Просвіта 18.06.2017 18:39
Нагадує виступ агітбригади з райцентру, яка об'їжджає навколишні села з кіном і концертом. Такі, державного значення заходи слід проводити продумано і відповідально.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Черкащанка 18.06.2017 07:47
Очень примитивно и провинциально было. Кто этот захид организовывал?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 бідон 17.06.2017 23:36
скільки списали на це грошей??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Аби було? 17.06.2017 18:01
Судячи зі статті, наче й хороший захід, але який дурень придумав такий час для його проведення - пізній вечір п'ятниці, коли всі черкащани вже розійшлися по домівках або і взагалі поїхали за межі міста?!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100