реклама

реклама

В Умані почали готуватися до цьогорічного відзначення іудейського Нового року – Рош-га-Шана, що святкується на початку осені, повідомляє прес-служба Уманської міської ради.

1497618886_polit

15 червня міський голова Олександр Цебрій провів засідання робочої групи виконавчого комітету Уманської міської ради щодо оперативного розв’язання питань під час масового перебування в місті брацлавських хасидів у вересні цього року, на якому проаналізував стан прийому паломників-хасидів у 2016 році та зазначив, що минулого року на святкування Рош-га-Шана прибула рекордна кількість прочан.

За прогнозами, цього року їх кількість становитиме на рівні минулого, що фактично становить понад третину населення міста. Така кількість людей на обмеженій території створює велике навантаження на інфраструктуру і потребує додаткових заходів щодо дотримання громадського порядку, санітарної очистки території, водо-, електро-, газозабезпечення тощо.

На засіданні керівники структурних підрозділів органів місцевого самоврядування, виконавчих, правоохоронних органів проінформували про підготовку служб до масового перебування брацлавських хасидів, обговорили проблемні питання щодо організації реєстрації паломників, приведення до норм чинного законодавства України об’єктів забудови, ліквідації стихійної торгівлі та узаконення всіх пунктів харчування, підготовки комунальних підприємств та укладання угод про надання послуг відповідними службами, забезпечення належних санітарно-технічних умов та охорони правопорядку в районі компактного розселення прочан та інші.

За результами наради були дані доручення відповідним структурним підрозділам, причетним до прийому паломників.

На завершення Олександр Володимирович висловив впевненість, що робоча група, служби міської ради, підприємства, що надають послуги, зроблять все необхідне аби святкування іудейського нового року пройшло на належному рівні, а уманчани не відчули дискомфорту.

Довідково: У вересні – жовтні минулого року до міста Умань на святкування Рош-га-Шана прибула рекордна кількість брацлавських хасидів – 30 тисяч 520 осіб, з них: 2 тисячі 504 дитини та 17 жінок, з 22 країн. Найбільша кількість паломників із Держави Ізраїль – 29 тисяч 681 особа.

Приїзд здійснено 1134 автотранспортними засобами, з них: 340 автобусів, 864 мікроавтобуси, 27 легкових автомобілів.

реклама

Коментарі  

 
+2 #7 Вони теж різні 21.06.2017 12:34
У кожній нації є хороші люди, а є подонки. Аплодую ізраїльським льотчикам, які час від часу кладуть з прибором на рашку і відсипають люлєй чмошному Асаду в Сірії. Тель-Авіву, який постачає нелегальне озброєння Україні. Хасидам в Умані, які скидають величезні гроші на фонд Української армії. Гроші на снаряди зайвими не бувають! ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #6 Петрович 21.06.2017 08:07
Цитую Уманский Еврей:
Слава великому Еврейскому народу!

В Україні гарно живеться усім народам, тільки українцям немає місцяю
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #5 Уманский Еврей 20.06.2017 02:10
Цитую Регіональна Тальнівщина:
І руцкій мір з Путіним і Берл Лазаром позвуть їх захистити від гоїв. Як це вже було не раз в історії

Да ты не волнуйся. Еврейский народ великий и справедливый. Если твоё поведение будет нормальное и человеческое, то тебя не обидят :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 Регіональна Тальнівщина 19.06.2017 12:17
І руцкій мір з Путіним і Берл Лазаром позвуть їх захистити від гоїв. Як це вже було не раз в історії
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #3 Уманский Еврей 19.06.2017 01:06
Слава великому Еврейскому народу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 мАКСИМ 19.06.2017 00:46
03/06/2017 18:28 - В Умані відбудеться хресний хід... Ну це для мєстної голоти...
18 червня 2017, - В Умані почали готуватися до цьогорічного відзначення іудейського Нового року – Рош-га-Шана .... За ТРИ місяці! Тут варто піднапрягтись! Уважаємі Люди їдуть
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Петрович 18.06.2017 19:59
На фото бачу Лебідя який видно вирішив пересидіти Гвоздя.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100