реклама

реклама

Карантинні обмеження на с. Білозір’я Черкаського району та прилеглі території в радіусі 10-15 км накладено рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній адміністрації. Там на території одного з домоволодінь в кота виявили сказ, повідомляють «Сільські обрії».

e30009a3602f8cbfab5cfa0c873509ad_L – Хвору тварину, яка поводилася агресивно, знешкодили. Господарям, які контактували з нею, надані роз’яснення щодо проведення курсу антирабічних щеплень. Підозрілих у захворюванні на сказ тварин у цій місцевості більше не виявлено. Ймовірне джерело зараження – контакт із хворою дикою твариною, – коментує ситуацію заступник голови адміністрації Петро Коренюк.

За інформацією управління Держпродспоживслужби в Черкаському районі в цілому епізоотична ситуація залишається складною.

– За півроку вже зареєстровано сім випадків захворювання на сказ, зокрема у Геронимівці, Дубіївці, Тубільцях, Чорнявці, Леськах та Чубівці, – зауважує в.о. начальника управління Павло Семушин. – Ветеринари проводять щеплення котів та собак, однак джерелом інфекції залишається епізоотія серед диких тварин.

Рішенням комісії загрозливою зоною визначено територію Хацьківської та Дубіївської сільських рад. Жителів району просять бути уважними щодо випадків виявлення неадекватної поведінки домашніх тварин та проводити їх своєчасне щеплення.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 мАКСИМ 18.06.2017 23:51
ну все - у догхантерської наволочі свято починається.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100