реклама

реклама

Все більше інноваційних форм роботи використовує в своїй діяльності Кам’янський державний історико-культурний заповідник. Дуже популярна у сучасному музейному світі інтелектуальна мандрівка-змагання, основою якої є послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань (просто кажучи – квест) на практиці впроваджена і у заповіднику. Місцем проведення дійства став парк ім.Декабристів. Першими учасниками квесту були учні пришкільних дитячих майданчиків Ребедайлівської і Телепинської ЗОШ (Кам’янський район).

19030498_1363670220353105_8138325934317517170_n

За легендою, що визначає суть пізнавальної мандрівки, лісовик Кам’янського парку підготував для дітей цікавий маршрут парковими галявинами. В різних місцях він залишив свої знаки із завданнями, відгадавши які, учасники направляються в іншу локацію. Рухатися у тому чи іншому напрямі потрібно незвично: з піснею, взявшись за руки, “струмочком”, відгадуючи загадки тощо. І так постійно від одного місця до іншого поки не виконаються всі завдання.

Учні Ребедайлівської та Телепинської ЗОШ, як першопрохідці, успішно справилися із поставленими цілями квесту. Дітлахи пройшли цікавий маршрут алеями парку, отримавши море позитивних емоцій і вражень. Пізнавальна мандрівка включала різноманітні історичні місця, скульптури, пам’ятки садово-паркового-мистецтва і архітектури тощо. Біля кожного місця зупинки ведучий дійства – О.Мушта (завідувач музеєм О.Пушкіна і П.Чайковського) – розповідав історію тієї чи іншої пам’ятки, їхні видозміни впродовж років, демонстрував світлини різних періодів та ін. Наприкінці заходу учасники отримали цікаві пам’ятні подарунки.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100