реклама

реклама

Щоб не доводилося так часто й надовго перекривати черкаський міст на ремонт, потрібно розвивати перевезення вантажів річковим транспортом. Це зменшить навантаження на автомобільні шляхи, а отже уповільнить їх руйнування.

Петренко

На цьому наголосив народний депутат України Олег Петренко під час сьогоднішньої церемонії відновлення пасажирських перевезень Дніпром у Черкасах.

– 7 червня у Верховній Раді України з ініціативи народного депутата Андрія Вадатурського було створено міжфракційне депутатське об’єднання з розвитку річок України, – розповів нардеп. – У нас дуже амбітні плани щодо розвитку судноплавства на Дніпрі та поліпшення його екологічного стану.

Олег Петренко нагадав, що багато років річковий флот України знищувався, отже нині річковий вантажопотік під українським прапором порівняно з 1990-ми роками зменшився в 14 разів. Нещодавно набув розголосу скандальний продаж за кордон теплоходу «Генерал Ватутін».

– У 17 років я розпочинав свою трудову діяльність із роботи на теплоході «Академік Глушков». Ми часто швартувалися у річкових портах разом із «Генералом Ватутіним»... Згадуються часи, коли з високого правого берега Дніпра черкащани постійно бачили не тільки пасажирські теплоходи й катери на підводних крилах, а й вантажні суди, баржі, які перевозили величезну кількість товару, – пригадав Петренко. – Коли я вчився в Києві, то намагався добиратися туди «ракетою», а не автотранспортом. На жаль, цього вже немає. І це при тому, що наша країна має потужну суднобудівну галузь і традиції судноплавства.

За словами нардепа Олега Петренка, зрушити ситуацію на краще можуть зміни до законодавства, якими може бути поліпшено умови для судноплавства. Нині ж, на жаль, українські порти – чи не найдорожчі в Європі.

– Сьогодні в Черкасах дуже потрібна, але не надто приємна подія: на ремонт перекрито міст через Дніпро. У тих, хто живе на лівому березі, а працює в Черкасах, а також у черкащан, які мають дачі за Дніпром, буде дуже багато незручностей. Одна з причин цього – те, що вантажівки, зерновози рухаються дорогами, в тому числі й мостом, із колосальним перевантаженням. Вони вбивають наші дороги. Коли хоча б частина цих вантажопотоків піде річками, ми зможемо заощаджувати на ремонті доріг десятки мільярдів гривень щороку, – наголосив Олег Миколайович.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #7 Відбувайло 20.06.2017 09:48
Мені нагадлує цей пасажир Максима Перепелицю....і треба ж країна дураків
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Цирк 19.06.2017 22:07
А яка собівартість буде в таких перевезень?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #5 Щука 19.06.2017 16:53
Пане Олеже! А ви з виборцями своїми радилися з якими Ви з дня виборів не фактично не спілкувалися! Їм це потрібно? Чи можливо вони переймаються більш банальними справами, такими як тарифи, безкоштовна медицина. Може їм ліки потрібні, а ви їм пароплави!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #4 Довго думав? 19.06.2017 16:38
Цитую Максим Перепеліца:
Унікальнейший інтелектуал етот Петренка. - Умный! Aж страшно.

Це ти тіпа "состріл", даун? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 язон 19.06.2017 15:43
Во всём мире давно знают,как такие проблеы решать. Зерновозы и другие фуры должны ПЛАТИТЬ за пользование дорогами - тогда им выгоднее будет не гробить дороги, а возить грузы по реке. А у дорожников - будут деньги на ремонт.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Максим Перепеліца 19.06.2017 15:06
Унікальнейший інтелектуал етот Петренка. - Умный! Aж страшно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #1 федор принципиальный 19.06.2017 14:04
Поздно наголосыв-мост в любое время скоро перекроют,а депутаты как ездили через мост,так и будут выкатывать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100