реклама
Sucurity Police

реклама

Золотоніською місцевою прокуратурою в ході реалізації повноважень, наданих ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» виявлено порушення перевізниками вимог Закону України «Про автомобільний транспорт», Правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2001 року № 30, щодо невнесення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.

Встановлено, що 02.02.2017 року посадовими особами Укртрансбезпеки в Одеській  області у пункті габаритно-вагового контролю А/ОМ-05 Київ-Одеса, (км. 450+500м), проведено габаритно-ваговий контроль вантажного автомобіля.

За результатами проведення зважування складено Довідку  про результати здійснення габаритно-вагового контролю та Акт про перевищення транспортним засобом нормативних вагових параметрів, на підставі яких проведено Розрахунок плати за проїзд великовагових та (або) великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування та нарахована плата за проїзд 434,97 євро.

Незважаючи на те, що відповідно до п.31-1 Порядку № 879, перевізник зобов’язаний протягом 30 календарних днів з моменту визначення плати внести її та повідомити про це відповідний територіальний орган Укртрансінспекції, за інформацією наявною в  Управлінні Укртрансінспекції, у визначений вище термін перевізник дані кошти добровільно не сплатив.

А тому, з метою поновлення порушених інтересів держави Золотоніська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом в розмірі 12 671, 28 грн.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100