реклама
Sucurity Police

реклама

17 червня у Чорноморську на Одещині проведено урочисте закриття VI Всеукраїнської спартакіади депутатів усіх рівнів, участь у якій взяла команда нашої області. Тривала спартакіада п’ять днів поспіль.

Цього року у ній взяли участь 17 команд з усіх куточків України - від заходу до сходу. Кожна змагалася у 5 видах спорту: футзал, волейбол, настільний теніс, шахи і шашки.

14999

Відповідно до Положення Всеукраїнським фінальним передували змагання в областях, де їх учасники виборювали право представляти спортивну честь у складі збірних команд.

Фінал обласної спартакіади у смт Лисянка остаточно визначив склад нашої збірної, до якої було включено представників депутатського корпусу з десяти районів області. Серед них найдосвідченіші: депутат Халаїдівської сільської ради Монастирищенського району Дмитро Плиска, який брав участь у всіх попередніх п’яти спартакіадах і двічі виборював чемпіонські звання, а також був срібним та бронзовим призером; депутат обласної ради Григорій Плічко та Гладківщинівський сільський голова Золотоніського району Олександр Тертишний.

Надихав членів команди та вів до перемоги голова обласної ради Олександр Вельбівець, який безпосередньо брав участь у змаганнях у складі збірної команди з футзалу другий рік поспіль.

Відмінно підготовлена спортивна база міста Чорноморськ, зокрема, Палац спорту «Юність», стадіон зі штучним покриттям ЗОШ №4, шахово-шашковий клуб морського порту, в якому проводяться найпрестижніші міжнародні турніри, сприяли проведенню змагань на високому рівні і дозволили учасникам показати значні спортивні результати.

З перших стартів відчувалася налаштованість більшості команд на безкомпромісну боротьбу та здобуття перемоги. Такою була і мета нашої команди, адже, зважаючи на абсолютну перемогу у ІІІ Стартакіаді та призові місця у ІІ та ІV Спартакіадах, нас не задовольняло четверте місце у минулорічній.

Тому одразу вдало стартували волейболісти і  перемогли команди Сумської та Рівненської областей, а вихід на поле футболістів ознаменувався перемогами над командами Чернівецької, Полтавської та нічиєю з командою Запорізької областей, що забезпечило вихід до чвертьфіналу.

Наступні ігри волейболісти провели не так вдало, поступившись збірній Дніпропетровської області 1:2 і зайняли тільки п’яте місце.

Натомість, з футзалу наші порадували новими перемогами над командами Львівської та Рівненської областей і забезпечили собі вихід до фіналу. Однак у головній зустрічі не вдалося обіграти команду з Івано-Франківщини, що стала чемпіоном, а нашим футболістам дісталися срібні нагороди.

Цікаво розгорталися баталії в індивідуальних видах. Краще, ніж торік, виступили Світлана Шмалій у змаганнях з шашок та Володимир Сушкета з настільного тенісу.

Вперше взяв участь у змаганнях такого рівня і показав достойний результат з шахів депутат Тальнівської районної ради Микола Слободяник, який виборов почесне шосте місце серед досить сильних і досвідчених суперників.

А найприємнішим успіхом порадувала депутат Потаської сільської ради Маньківського району Лариса Килимниченко, яка до свого срібного минулорічного результату додала чемпіонське звання. При цьому вона показала абсолютний результат – отримавши тринадцять перемог у тринадцяти зустрічах. Разом з Миколою Слободяником вони стали чемпіонами спартакіади у командних змаганнях з шахів.

За підсумками загальнокомандної першості команда Черкаської області повернулася до числа призерів, і, набравши 397 очок, зайняла почесне друге місце, випередивши найближчих переслідувачів – команди Житомирської та Полтавської областей. А титул чемпіонів третій рік поспіль дістався  депутатам Івано-Франківської області.

Кубок та Грамоту Верховної Ради України за друге загальнокомандне місце у VІ Всеукраїнській Спартакіаді отримав капітан команди, голова обласної ради Олександр Вельбівець, інформує прес-служба облради

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100