реклама

реклама

Із 2 грудня вступила в дію постанова Кабміну про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування збитків, заподіяних внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів, повідомляє газета «Черкаський край».

За «понаднормового» сома (більше, ніж три кілограми риби, виловлені вудкою чи спінінгом у дозволених місцях) доведеться сплатити штраф 425 гривень, за щуку — 340 гривень, за ляща – 170 гривень. За вилов понад 30 раків на добу – 25,5 гривень. Тепер навіть за одну рибину-верховодоку потрібно сплатити «штрафних» 17 гривень.

– Виходить, що якщо ми впіймаємо браконьєра, який виловив «зайвих» чотири судаки, то це вже кримінальна справа (її порушують за збиток у понад 1700 гривень), – говорить начальник Головного управління Держрибохорони в Черкаській області Анатолій Мироненко. – Ми самі шоковані тим, що штрафи підвищилися майже в десять разів. А як відреагують рибалки-любителі й браконьєри?.. Наловив сітками півсотні рибин – продавай машину чи хату, щоб сплатити штраф.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 dFCZ 11.12.2011 19:13
Шоб вас вдавило!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 іван 11.12.2011 18:04
чи буде примінятися дана такса до любителів в кавичках які виловлюють рибу на орендованих ставках
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100