реклама

реклама

Своєрідною «родзинкою» цьогорічної вступної кампанії у Черкаському національному університеті стало відкриття нової спеціальності – «Міжнародні відносини. Політолог-перекладач».

Дипломати Фахівців такого профілю на Черкащині раніше не готували, й охочі присвятити себе цій роботі здобували освіту переважно у столичних університетах.

Базовим підрозділом для підготовки нової спеціальності став навчально-науковий інститут історії і філософії і, зокрема, кафедра міжнародних відносин і всесвітньої історії. Під час навчання особлива увага буде звертатися на поєднання практичної і теоретичної підготовки, набуття навичок можливих видів професійної діяльності, оволодіння іноземними мовами і практикою перекладу з англійської та польської мов (німецької, французької, іспанської – за вибором). Передбачено стажування в європейських університетах з отриманням подвійного диплома магістра.

Навчальний процес забезпечуватимуть доктори та кандидати наук відповідної спеціалізації. До викладання окремих дисциплін фахового спрямування будуть залучатися практики дипломатичної діяльності та міжнародних відносин.

Принагідно слід зазначити, що в роки незалежності високі дипломатичні посади посідали вихідці з Черкащини, які працювали послами нашої держави у Великобританії, Канаді, Нідерландах Білорусі, Казахстані, Грузії, Литві, були представниками України в ООН та інших міжнародних організаціях.

Черкащани – дипломати незалежної України

ХАНДОГІЙ Володимир Дмитрович – посол України в Канаді (1998–2000), Нідерландах, Бельгії (2000–2005), Великобританії (2010 – 2014).

ЦИБЕНКО Василь Григорович – посол України в Казахстані (2001–2005), посол України в Грузії (2009–2015).

ЧАБАН Анатолій Юзефович – перший секретар посольства України в Казахстані (2000–2003).

ЛІХОВИЙ Ігор Дмитрович – посол України в Білорусі (2007–2010).

ЖОВТЕНКО Валерій Тимофійович – посол України в Литві (2011–2015).

Василь Мельниченко

реклама

Коментарі  

 
+2 #9 істфак 28.06.2017 15:11
Шановні, ви заграєтеся з подібними спеціалізаціями , вам би з самою історією добре було би розібратися - повиганяти бездарних викладачів, які тільки годуються від історії, а до науки навіть на провінційному рівні ніякого відношення не мають. Кажіть вашим абітурієнтам правду, при першій зустрічі - куди вони вступають, щоб не було ілюзій і розчарувань через рік-два. А ви хочете у псевдоКНУ погратися? У вас півтори людини на весь істфак, які бодай загальний курс з міжнародних відносин можуть нормально прочитати, і мова зараз іде не про фактаж матеріалу, а про фаховість.
Ваш випускник 2015 року
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 Ну-ну, хай зможе ЧНУ 22.06.2017 09:57
Цитую ЧНУ:
Тільки чомусь здається, що дипломат ніколи не обізве себе Ну-ну :lol:

Просто "Ну-ну" дуже схоже на "ЧНУ" - тобі не здається? ;-)
Ти для початку спробуй дійсно щось нормальне з цього "факультету" зробить. Хандогій тут точно не викладатиме, а абсолютно прогнозовано буде зроблена ставка на чиновників Черкаської ОДА радянських і кучмівських часів - Цибенка і Чабана. Причому, ти навіть не соромишся вказувати дати, з яких зрозуміло, що Чабана підтіг собі у казахське підпорядкування саме Цибенко. То що можуть навчити колишні компартійні номенклатурники , які трохи потусувалися разом і посольстві пострадянського Казахстану?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #7 ЧНУ 21.06.2017 19:46
Заздрісників багато - це добре. Значить, є чому заздрити. А стосовно того, що когось не назвали, так і мету не ставили назвати всіх. А якщо Ви, шановний Ну-ну, один із них, запрошуємо до нас. Тільки чомусь здається, що дипломат ніколи не обізве себе Ну-ну :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #6 Викладач 21.06.2017 15:57
Зарплати викладачам нічим платити ... борги. А вони з Київським універом вирішили позмагатися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Ну-ну... 21.06.2017 10:56
Дуже багато дипломатів, які родом з Черкащини, не названі - і вже це підказує, яким буде "рівень" підготовки "послів ЧНУ" ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 путлєр капут! 21.06.2017 10:53
Цитую андрій:
И сразу на стройки на Польшу или в Израиль подсобниками....Укреплять международные отношения....

Це ти своїми планами поділився, ватан? Чого ж вас так за баксами тягне? Тобі, путлєровський хлам, краще повзти в рашку. Ти єхай в Краснодар на уборку памідоркі - там дєрєвяннимі рублікамі заплатють - порткі новиє сашьйош ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Сергій 21.06.2017 09:49
Ну Чабан де тільки не був. При всіх владах гарно жив. Як науковець і викладач - сіра посередність. Але, як правило, так і є - сірі посередності гарно влаштовуються в житті. Пристосуванець.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Істфак-чемпіон 21.06.2017 09:28
Досить серйозну заявку зробив наш ЧНУ. Попереду - багато роботи. Успіхів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 андрій 21.06.2017 08:24
И сразу на стройки на Польшу или в Израиль подсобниками....Укреплять международные отношения....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100