реклама
Sucurity Police

реклама

Трійко здорових малюків нещодавно народила черкащанка в обласному перинатальному центрі. Двоє хлопчиків та дівчинка-крихітка зявилися на світ завчасно, але одразу почали дихати самостійно. Більше двох тижнів немовлят доглядали у відділенні інтенсивної терапіїї, аби вони набрали достатню вагу. Сьогодні малечу разом з мамою виписали додому.

perynataln

Миколка, Тимофійко та Тетянка, пообідавши сплять у спільному кювезі. Усі троє народилися з майже однаковою вагою – один кілограм дев’ятсот грам. Дівчинка зявилася другою, втім найважчою – обійшла хлопців майже на 50 грамів. Відчувала свою значущість, -- жартує мама Світлана. Адже мріяли батьки про дівчинку.

До черкаського перинатального центру жінку направили зі Звенигородської районної лікарні. Багатоплідну вагітність довелося зберігати майже два місяці, розповідає лікар акушер-гінеколог Марія Чемерис. А на 34 тижні малята зявилися шляхом кесаревого розтину.

Лікарі та медсестри інтенсивної терапії новонароджених плекали трійню ще три тижні після народження. Розрізняти малюків так і не навчилися. Тому завбачлива мама одягає малечу в різний одяг.

Доки мама з немовлятами були в пологовому, тато зі старшим сином готувались до приїзду великої сімї. Олег за фахом будівельник, тож приводив до ладу невеличку хатинку в Юрківці. Вона перейшла Світлані у спадок від бабусі. Нині в ній зростатимуть четверо правнуків.
Бабуся малюків вдячна знайомим та родичам, які допомагають багатодітній сім.ї. Розповідає, що візочок для хлопчиків та дівчинки обіцяє подарувати сільська рада Юрківки. Сподівається, що й з житлом допоможуть.

Далеко від побутових переживань семирічний Арсеній. Старший брат гордовито тримає повітряні кульки і обіцяє мамі допомагати з малечою та ділитися усим, що матиме сам.

Вже сьогодні малюки поїдуть додому. Батьки вже впевненно тримають їх на руках. Щоправда допомозі бабусі дуже радіють. Адже вже надвечір крихітну трійню чекає перше в житті купання.

Про це інформує ОДТРК "Рось"

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100