реклама

реклама

21 червня Черкащина збідніла на порядну і добру людину – на 78-у році життя відійшов у вічність колишній депутат Черкаської обласної ради, Двічі Герой Соціалістичної праці Омелян Парубок.

1498036613_parubok_traur Про це повідомляє офіційний сайт обласної ради.

Народився Омелян Никонович 21 січня 1940 року в с. Баштечки Жашківського району в селянській сім'ї. Після закінчення семирічки п’ятнадцятирічним юнаком розпочав трудовий шлях у місцевому господарстві різноробочим, а в 1956 пішов працювати трактористом Жашківської МТС.

Для набуття кваліфікації тракториста-машиніста широкого профілю поступив на навчання до Уманського училища механізації сільського господарства, яке закінчив у 1960 році.

З цього часу і розпочалася біографія його трудового сходження у вирощуванні сільськогосподарських культур механізованим способом, з виключенням важкої фізичної праці. При взаємодії з науковцями було впроваджено інтенсивну технологію вирощування цукрового буряка з мінімальними затратами ручної праці та коштів. Цій роботі було віддано більше тридцяти років життя.

Очолювана Омеляном Никоновичем механізована ланка добивалася високих врожаїв, що сягали по 500 центнерів з одного гектара. Спочатку новаторська технологія називалася «жашківською», потім «черкаською», а потім – «українською».

Парубок Омелян Никонович був активним і в громадському житті. Неодноразово з 1975 по 1986 роки обирався депутатом Верховної Ради Української РСР, а у 1989-1991 – Народним депутатом Союзу РСР.

Із здобуттям незалежності України обирався народним депутатом України 2-го, 3-го, 4-го, 5-го і 7-го скликань. Працюючи у парламенті нашої країни входив до складу Комісій Верховної Ради з питань аграрної політики і земельних відносин та з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, де відстоював інтереси працівників аграрного сектора економіки, сільських мешканців, простих громадян.

У 2010-2012 роках був обраний та активно працював депутатом Черкаської обласної ради.

Всі ці роки трудова біографія Омеляна Никоновича складалася з буденних тривог і турбот про добробут і благополуччя наших людей, забезпечення розвитку села та інтенсивного ведення сільського господарства, щоб у людей завжди в достатку був хліб і до хліба на столі.

Сприяли цьому і його особисті якості, новаторство, багатий досвід та професіоналізм. З його думкою рахувалися і керівники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Черкащини, і високопосадовці. Він завжди користувався високим авторитетом серед колег, жителів краю.

Праця Омеляна Никоновича Парубка була відзначена багатьма нагородами. Серед них – високе визнання: присвоєння звання Двічі Героя Соціалістичної праці. А за вагомий особистий внесок у розвиток області присвоєно звання «Почесний громадянин Черкащини».

Депутатський корпус обласної ради та її виконавчий апарат висловлюють щирі співчуття рідним і близьким з приводу важкої втрати.

У цей скорботний час ми всі глибоко сумуємо разом з Вами – усіма, хто знав, поважав та буде берегти про Омеляна Никоновича кращі спогади і світлу пам'ять.

Він назавжди залишиться в нашій пам’яті колегою, другом, виваженою та мудрою людиною, яка творила історію Черкащини.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #4 Уманский Еврей 22.06.2017 02:26
RIP
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #3 Рамір 21.06.2017 21:34
Людина епохи! Тієї,що минула,але він був великою людиною. Простою,доступн ою,благородною.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Голос народу 21.06.2017 19:05
Дійсно, порядною і доброю людиною був Омелян Никонович! Світла пам'ять!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #1 Віктор Білоусов 21.06.2017 15:53
Це була людина з Великої літери: мудрий, чесний, людяний - істиний комуніст і патріот нашої Батьківщини. Він назавжди залишиться у нашій пам'яті, у наших серцях.
Щирі співчуття рідним, близьким, товаришам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100