реклама

реклама

Про перспективи охорони та популяризації пам’яток трипільської культури на Черкащині йшлося на зустрічі її очільника та спеціальної робочої групи. У її складі – представники національного комітету ІКОМОС (Міжнародна рада з охорони пам’яток та історичних місць), Київського університету ім. Б. Грінченка, благодійного фонду «ПЛАТАР», Інституту сучасного мистецтва Академії керівних кадрів культури і мистецтв.

20170621_101823-e1498113090794

Про це повідомляє сайт Черкаської облдержадміністрації.

Робоча група нині обстежує пам’ятки трипільської культури в кількох областях України задля подання їх на номінацію Світової спадщини ЮНЕСКО спільно з такими ж об’єктами в Румунії та Молдові. Побаченим на Черкащині її члени приємно вражені.

– Територія Черкащини є осередком пам’яток археології трипільської культури від раннього етапу розвитку до рівня цивілізації, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Це наше унікальне надбання. Причому не лише області, а й країни загалом. Ми маємо єдиний структурований заклад – Державний історико-культурний заповідник «Трипільська культура». Зараз плануємо облаштування інфраструктури, упорядкування нинішніх об’єктів і додавання нових задля повноцінних туристичних маршрутів. На рівні області буде створена відповідна робоча група, що розробить комплексну програму.

Нагадаємо, трипільська культура є однією з найдавніших археологічних землеробських культур стародавнього світу. Вона існувала впродовж майже 2 тисяч років у межах V – ІІІ тис. до н.е., займаючи лісостепову смугу сучасної Правобережної України, Молдову та Східну Румунію.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 Культура 22.07.2017 20:07
Суховий прикидує як зробити з мухи слона,тому що далекий від культури
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 Доктор 23.06.2017 11:58
Цитую Святослав:
на столе три флага голубого цвета сепаратистов .

Ти дурак? На передньому плані - два українські і один ЄС, а перед Ткаченком - по одному прапорцю Черкаської області, України і ЄС. Чого тупиш?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Святослав 23.06.2017 07:44
на столе три флага голубого цвета сепаратистов .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Тальне 22.06.2017 10:39
Суховий - у "робочій групі"? Там у Ткаченка хоч всі олівці після наради на столі залишилися? :-) Про артефакти вже мовчу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100