реклама

реклама

Протягом двох днів медсестри Червоного Хреста зупиняли кровотечі, робили непрямий масаж серця та штучне дихання. Такі завдання вони повинні були опанувати під час дводенного семінару, повідомляє газета «Нова доба».

– Досвід показує, що найчастіше люди гинуть не від отриманих травм, а через неправильно надану першу медичну допомогу, – переконана керівник патронажної служби обласної організації Товариства Червоного Хреста Любов Коваль. –. Приміром, у Вірменії під час одного із найсильніших землетрусів з-під завалів усе ж вдалося витягти чимало постраждалих. Та близько вісімдесят відсотків із них загинули. А все через незнання та некваліфіковані дії рятувальників. Тож важливість подібних навчальних семінарів важко переоцінити.

На заняттях медсестри спілкувалися із анестезіологами, хірургами, неврологами.
Фахівці детально розповідали, як правильно підходити до постраждалого та визначати, чи він ще живий. Головне правило, яке повинні були засвоїти учасники семінару – це діяти в екстремальних ситуація холоднокровно, швидко та правильно.
Такі семінари працівники Товариства Червоного Хреста проводять не тільки для медиків, а й школярів та вчителів, волонтерів.

– Днями до нас навіть звернувся один із приватних перевізників із проханням провести заняття для водіїв. Адже ситуації в дорозі трапляються різні, – відзначає Любов Коваль. – У майбутньому плануємо налагодити співпрацю і з іншими організаціями.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100