реклама

реклама

22 червня в Україні – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. Аби віддати шану та згадати всіх загиблих, як серед мирного населення, так і воєнних, у Черкасах сьогодні зранку десятки людей зібралися біля Пагорба Слави. У цей день на знак жалоби на адміністративних будівлях обласного центру приспустили державні прапори.

IMG_0660

Серед тих, хто прийшов до меморіального комплексу, – ветерани та їхні рідні, військові, міський голова Анатолій Бондаренко та його заступник Геннадій Шевченко, представники обласної влади, різних громадських організацій. Під звучання легендарної пісні «Степом, степом…» у виконанні духового оркестру інституту пожежної безпеки вони поклали квіти до підніжжя Пагорба Слави.

За словами очільника обласної організації ветеранів Володимира Веретільника, нині на теренах Черкащини проживає близько 1 500 ветеранів Другої світової війни. Це ті, каже, хто «йшли з окопу в окоп аж до Берліна». У Черкасах таких людей – 300.

Для довідки:

Цей День встановлено в Україні «…з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності … на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань…» згідно з Указом Президента від 17 листопада 2000 р. № 1245/2000.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100