реклама

реклама

Екс-очільника ДСНС, уродженця Вінниччини Сергія Бочковського та його заступника – уродженця Балаклеї Смілянського району Василя Стоєцького арештували у березні 2015 прямо на засіданні уряду. Їх звинуватили у тому, що вони організували корупційну схему закупівлі паливно-мастильних матеріалів. Утім, це звинувачення взагалі не потрапило до обвинувального акту, пишуть «Наші гроші».

1427551237-2487

Про це виданню стало відомо на засіданні Шевченківського районного суду Києва, де 21 червня слухалася справа Бочковського та Стоєцького.

Суд тривав дві години, і судді весь час робили зауваження прокурору, який читав питання з листочка, але вони були не по суті і не стосувалися справи. Також на суд не прийшов ніхто з потерпілих, хоча вони й були повідомлені належним чином.

До суду потрапило тільки два епізоди.

Перший – Бочковського та Стоєцького підозрюють в тому, що в 2014-15 роках вони вимагали гроші в очільників територіальних підрозділів з погрозою звільнення, а також що Бочковський начебто вимагав собі земельну ділянку у підлеглого – очільника районного відділу ДСНС в Одеській області. Покази на екс-керівництво ДСНС дали екс-начальник ГУ ДСНС у Вінницькій обл. Руслан Шевчук, екс-начальник ГУ ДСНС у Волинській обл. Володимир Грушовінчук, заступник начальника ГУ ДСНС в Одесій обл. Орест Фок.

Бочковський на суді заявив, що вже є свідки, які відмовляються від своїх показань.

Другий епізод, у якому підозрюють Бочковського – розтрата грошей під час закупівлі металошукачів у TOB «Грозберг Україна». Два ключових епізоди до обвинувального акту не потрапили.

Перший – це закупівля паливо-мастильних матеріалів у ТОВ «ТПП «Альянс» та ТОВ «ЮКОЙЛ». У судовому реєстрі є інформація, що під час цієї закупівлі Бочковський та його спільники «заволоділи бюджетними коштами в розмірі 13,5% від суми державних закупівель паливно-мастильних матеріалів, що складає понад 1,1 млн.грн». Однак по факту, підозрюваного по цьому епізоду немає – повідомив «Нашим грошам» адвокат Бочковського Ігор Федоренко. Хоча й зауважив що розслідування по цьому епізоду ще є, воно перевіряється.

Другий епізод, який не потрапив до суду – закупівля пожежних машин. У судовому реєстрі фігурує кримінальне провадження щодо Бочковського, коли ДП «МРЦ» використало бюджетні кошти з програми «Придбання поженої техніки та іншої спецтехніки вітчизняного виробництва» не за цільовим призначенням, оскільки були придбані 3 автомобілі Mitsubishi L 200 та переважна більшість комплектуючого обладнання виявилися іноземного виробництва.

Фото: УНІАН

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Петрович 24.06.2017 05:58
Я думав, що справу вже давно закрили. Така тиша була. Занадто довго слідствували. Як про того Ходжу Насретдіна, або віслюк помре, або падишах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100