реклама
Sucurity Police

реклама

На початку сьогоднішньої сесії Черкаської облради депутати від «Свободи» закцентували увагу на доцільності перебування на робочому місці депутата Анатолія Яріша. «Свободівці» переконані, що Яріш, який призначений головою Черкаської РДА, має скласти повноваження депутата.

Ярiш3

Голова облради покликав представницю юридичного відділу, яка підтвердила, що Яріш не має права перебувати на посаді депутата.

Сам Яріш також надав юридичні роз’яснення, мовляв, він є представником громади і зобов’язаний виражати інтереси громади. Закон про заборону головам державних адміністрацій буди депутатами місцевих рад був прийнятий уже після виборів, а отже зворотньої сили не має. Думку Яріша підтримав представник обласної виборчої комісії, який вважає, що позбавляти депутата повноважень закон права не дає; натомість у держави (Національного агентства з питань державної служби) є право позбавити Яріша повноважень голови райдержадміністрації.

Правова колізія на певний час вибила депутатів з роботи.

Голова облради заявив, що направив звернення з проханням розібрати ситуацію, що виникла, до Національного агентства з питань запобігання корупції і зараз апарат ради чекає відповіді.

Після невеликої розмови, яка відбулася між Вельбівцем і Ярішем, останній заявив, що через те, що питання остаточно не розв'язане, просить відключити на сьогодні його кнопку для голосування.

Ярiш4

– Ситуація… – вихопилося в голови облради Вельбівця. – З метою недопущення в подальшому використання інформації, яка може бути використана для притягнення мого колеги і однопартійця Яріша до відповідальності, я поважаю його позицію з-приводу того, що він просить відключити його робоче місце від голосування. Але я пропоную дочекатися відповіді НАЗК. У нас в апараті ради жодного документа про призначення Яріша на посаду РДА нема. Але й заборонити колезі голосувати я не можу. Та щоб зняти напругу, прошу перереєструватися депутатів, і тоді Яріш буде присутній, та не голосуватиме, і це його право, – підсумував Вельбівець.

У підсумку зареєструвався 61 депутат. «Свободівці» заспокоїлися…

реклама

Коментарі  

 
+7 #2 Щука 23.06.2017 15:46
Так що це за мурло цей яріш? Напиши заяву про складення депутатських повноважень і все. Ні, потрібно мутить! Який толк від таких руками водітєлєй.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Регіональна Тальнівщина 23.06.2017 11:49
Встати зранку і не порушити закон при цьому - для цієї "богообраної" кодли день пропав
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100