реклама

реклама

Невідомий комп'ютерний вірус-вимагач, схожий на WannaCry атакував українські банки.

Про це повідомили у Національному банку України.

За даними Громадського, під хакерську атаку потрапили «Укрпошта», державний «Приватбанк» та «Ощадбанк».

b3c6d81ab307ea494339b94349fb2795

Як повідомив Громадському в.о. гендиректора «Укрпошти» Ігор Смілянський, наразі підприємство працює зі Службою безпеки, аби мінімізувати наслідки атаки.

«Все що можна робити в паперовому варіанті також робимо. Ну і вживаємо план заходів які розробили спільно з Міністерством та СБУ за часи останньої хакерської атаки. Про прогнози говорити поки що зарано. Треба мінімізувати наслідки якомога швидше», — сказав він.

«У результаті таких кібератак ці банки мають складності з обслуговуванням клієнтів та здійсненням банківських операцій»,  - йдеться у повідомленні НБУ.

Також хакерській атаці піддалися системи «Київенерго». Як повідомляє «Інтерфакс», «проблеми відчуло і «Укренерго»».

«Ми зазнали хакерської атаки. Дві години тому змушені були вимкнути всі комп'ютери, очікуємо дозволу на включення від служби безпеки», — сказали у прес-службі.

19437272_1717836174910481_5290566382167847869_n

Зазначимо, що «Київенерго» експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. Також не працює сайт компанії ДТЕК.

Кібератаці піддалися і недержавні організації. Зокрема, вірус атакував компанію «Нова пошта».

Як інформує "Обозреватель", вірус заблокував роботу кількох обленерго.

Нагадаємо, що 12 травня вірус із вимогою викупу вразив десятки тисяч комп’ютерів у різних країнах. Вірус блокував комп'ютери банером з вимогою заплатити біткоінами за відновлення системи (300 доларів або 0,12 біткоінів(станом на 27.06). У разі невиплати WannaCry погрожував протягом доби видалити файли з комп'ютера.

Найбільше таких випадків було виявлено в Росії, Україні і Тайвані.

Зокрема, подібної атаки зазнали лікарні Британії, іспанська компанія Telefonica, в Росії подібний вірус вразив внутрішню комп'ютерну систему МВС, а також компанію «Мегафон».

Пізніше видання The Telegraph повідомило, що хакери, вірусна атака яких заблокувала файли, ймовірно пов’язані з Росією.

реклама

Коментарі  

 
-2 #3 Регіональна Тальнівщина 28.06.2017 14:49
Цитую язон:
За что там сисадмины деньги получают?


За обхід блокування яндекса, вконтактіка, аміго та інших трусєлєй. Місяць тому ви закликали Путіна ввести войска і зняти блокування, а тепер розказуєте байки про дефендер, який не може захистити вінду від того ж аміго, який є по суті прорамою-шпигуном і розповсюджуваче м сєпарської пропаганди, рекламного і шкідливого ПО
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Л 27.06.2017 21:43
Навіщо вкидати "дезу" про Приватбанк ? ! Щоб сіяти паніку ? ! На посилання до "Громадського" - жодного слова за Приватбанк в списку постраждалих.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 язон 27.06.2017 20:31
Дефендер десятой винды, который постоянно обновляется и всегда включен - 100% гарантирует от заражения. Просто удивительно - сколько солидных организаций подзалетело. За что там сисадмины деньги получают?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100