реклама

реклама

120 місяців на погашення боргів. Саме стільки знадобиться «Азоту», аби сплатити борги перед «Черкасиобленерго». Відбулася зустріч голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олега Самчука із керівництвом хімічного підприємства. Під час неї погодили зміст мирової угоди та договору про реструктуризацію боргу.
1498567731_20433876

Наразі ці документи перебувають на розгляді у Фонді держмайна й будуть підписані Олегом Самчуком після зборів акціонерів товариства. Їх проведення заплановане на кінець липня й саме вони дадуть змогу в законному порядку підписати мирову угоду та договір про реструктуризацію.

Нині хімічний гігант заборгував Обленерго 1,6 млрд грн.Так, за рішенням господарського суду Черкаської області від 7 грудня 2016-го року за активну спожиту електроенергію ПАТ «Азот» має сплатити ПАТ «Черкасиобленерго» майже 511 млн грн. за мировою угодою (за період з кінця 2014-го року по серпень 2016-го) та 618 млн грн. – за угодою реструктуризації боргу (за період з 1 серпня 2016-го по 1 червня поточного року).

Заборгованість підприємство ліквідовуватиме до 2027-го року, тобто протягом 120-ти місяців. За борговими зобов’язаннями ПАТ «Азот» сплачуватиме 9,4 млн грн. щомісяця. Саме ці кошти дозволять погасити борг ПАТ «Черкаксиобленерго» перед ДП «Енергоринок». Поточні ж розрахунки «Азоту» за спожиту енергію дозволять поступово виплатити працівникам «Обленерго» заробітну плату, яку вони не отримували у повному обсязі останні 5 місяців. Працюючи на повну потужність, ПАТ «Азот» сплачуватиме за спожиту електроенергію близько 100 млн грн на місяць.

- Це не той максимум, якого б нам хотілося досягти, - говорить голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук. – У ці дві угоди увійшли дві основні суми боргу за використану електроенергію. Але є ще питання неузгоджених сум щодо перевищення лімітів споживання та ліміту потужності, штрафних санкцій, пені, інфляційних коштів, які були виставлені «Черкасиобленерго» «Азоту». Щодо інших сум, то тривають розслідування у НАБУ. Коли по ним будуть судові рішення, також плануємо укласти угоди реструктуризації.

Діалог із хімічним підприємством Олег Григорович називає серйозним кроком у налагодженні конструктивної співпраці з промисловим підприємством та погашенні заборгованості із заробітної плати енергетикам, інформує сайт Черкасиобленерго

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Назар 28.06.2017 22:27
Отакі ворюги обкрадають державу і перетворюють пенсіонерів на жебраків.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Регіональна Тальнівщина 28.06.2017 14:54
Цитую TTT:
За 10 років інфляція перетворить цей борг у ніщо . Крадуть гроші у держави вже відкрито і не ховаючись . Куди дивляться борці з корупцією ? Мабуть , " і в темі , і в долі " ...


Для цього все і задумувалося. Крім того буде продовжуватися й далі, якщо ми будемо так просто допускати до влади комсомольців і осіб з сектантським походженням
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Пророк 28.06.2017 11:18
І в чому досягнення? Обленерго знову кредитує своїми коштами Азот , а енергоринок графік не підпише так як обленерго банкрот. Це черговий договорняк Фірташа та Бабакова російського бізнесмена на якого працює і працював раніше Самчук . Немає чому радіти споживачам Черкащини стане ще гірше . А Азот допрацьовує останні місяці .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 TTT 27.06.2017 22:19
За 10 років інфляція перетворить цей борг у ніщо . Крадуть гроші у держави вже відкрито і не ховаючись . Куди дивляться борці з корупцією ? Мабуть , " і в темі , і в долі " ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100