реклама

реклама

Житель Смілянщини через небезпечну знахідку на березі місцевого кар’єру отримав умовне покарання.

До працівників Смілянського міськвідділу міліції надійшла оперативна інформація про те, що житель одного з сіл району вихваляється, що має в себе вдома бойові набої, демонструючи їх усім охочим.

Правоохоронці прибули до будинку підозрюваного. Довго шукати працівникам міліції не довелося: їхню увагу привернув брудний згорток паперу, що лежав на поличці шафи.

Виявилось, чоловік навіть не намагався приховати набої від сторонніх очей, адже був впевнений, що нічого протизаконного в його діях немає.

Правоохоронці вилучили небезпечну знахідку та направили її на експертизу, після чого було встановлено, що вилучені набої є боєприпасами калібру 5,6 мм до нарізної вогнепальної зброї кільцевого запалювання заводського виробництва СРСР і є придатними для стрільби.

Згідно з висновком експерта та відповідно до Кримінального кодексу України, стосовно власника набоїв Смілянським слідчим відділом було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1, ст. 263 Кримінального кодексу України – «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Під час досудового слідства, чоловік пояснював слідчому, що знайшов набої на березі місцевого затопленого кар’єру і не знав про те, що існує відповідальність за подібні дії.

Переглянувши всі аргументи та врахувавши щиросердне зізнання у скоєному, суд присудив останньому покарання у вигляді умовного терміну, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100