реклама

реклама

Екологічні проекти, реалізація яких стане підґрунтям для подальших наукових напрацювань, мають бути в пріоритеті під час відбору членами створеної при ОДА комісії. На цьому наголосив перший заступник очільника області Віталій Коваль у ході проведеного вперше засідання комісії з оцінки та конкурсного відбору природоохоронних проектів та заходів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів обласного бюджету в 2017 році.

Віталій Володимирович повідомив про те, що за ініціативи громадських організацій, діяльність яких передбачає реалізацію природоохоронних заходів, розвитку біорізноманіття, екологічної сфери, тощо, обласною адміністрацією видано розпорядження від 09.03.2017 щодо проведення щорічного екологічного конкурсу «Україна в стилі ЕКО».

– Місяць тому ми оголосили конкурс, – сказав Віталій Коваль. – Відтак громадські організації за відповідними критеріями подали на розгляд проектні пропозиції на майже 400 тис. грн. Зауважу, цьогоріч на їхню реалізацію з обласного бюджету передбачено 150 тис. грн, розпорядником яких є управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Під час засідання начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олена Звягінцева поінформувала присутніх про інструкції щодо критеріїв відбору та механізму оцінювання.

Збір документів тривав із 19 квітня до 19 травня цього року. Протягом зазначеного періоду надійшло 19 проектів. Управлінням екології та природних ресурсів облдержадміністрації, відповідно до Порядку, здійснено попередній аналіз документів на предмет їх відповідності.

Зауважимо, в конкурсі беруть участь проекти, підготовлені громадськими обʼєднаннями екологічного спрямування, органами місцевого самоврядування, ОТГ, навчальними закладами (дошкільними, позашкільними, загальноосвітніми, вищими) або природознавчими гуртками учнівської молоді. Основною їхньою метою є формування екологічних цінностей, сприяння духовному зростанню, становленню нових ідеалів і орієнтирів дітей та молоді у взаємодії з природою рідного краю. Оцінюють проекти виключно члени комісії, склад якої затверджений розпорядженням облдержадміністрації від 30.03.2017 №146 «Про комісію з проведення щорічного екологічного конкурсу «Україна в стилі ЕКО». Окрім цього, за рахунок природоохоронних коштів обласного бюджету, відповідно до Порядку проведення конкурсу, може бути виділено не більше 30 тис. грн на один проект.

Про це інформує прес-служба ОДА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100