реклама
Sucurity Police

реклама

Комфорт і затишок панують в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами, що на Уманщині. В його стінах, завдяки турботі кваліфікованого персоналу та наявності сучасного обладнання, щорічно одержують соціально-реабілітаційні послуги більше тисячі громадян з інвалідністю, ветерани, учасники АТО. А в цілому близько двох тисяч людей, адже оздоровитися тут мають змогу і звичайні жителі міста та прилеглих районів. Удосконалювати ж заклад спільно з громадою не втомлюється начальник управління соціального захисту населення Уманської міської ради, засновниця Комплексу Галина Кучер. Про традиції, новації та перспективні плани вона детально розповіла першому заступнику очільника Черкаської ОДА Віталію Ковалю. Він спільно з директором Департаменту соціального захисту населення ОДА Русланом Чикалом завітав сюди з робочим візитом.

IMG_6440(1)

Усі наявні умови Реабілітаційного комплексу дають змогу здійснювати системну роботу психологічного, соціального, реабілітаційного, організаційного, інформаційного та методичного характеру, розповідає Галина Кучер:

- Тут ми пропонуємо низку послуг, які можуть отримати за певну оплату і звичайні жителі. Приміром, у водному відділенні є душ Шарко, висхідний, циркулярний, гідролазерний душі, підводний душ-масаж, ванна Джакузі, басейн, інфрачервона, а також комп’ютеризована душова кабіни, сауна тощо. Працює і відділення фізіотерапевтичних процедур, де надаємо відвідувачам консультації та патронаж різних лікарів. Тут і ультразвукові інгаляції, і парафіно-озокерітові аплікації, біотрон, дарсонвалізація, ампліпульс-терапія, фіто-, аромо-, кінезотерапії. Функціонує кріосауна, соляна кімната, тренажерний зал та ще безліч іншого.

За словами Галини Михайлівни, на базі Комплексу необхідні послуги з оздоровлення та реабілітації отримують й учасники АТО. Торік для них встановили лазерний та висхідний душі, гідромасажну кабіну. Ці та інші послуги вони проходять тут безкоштовно, на пільгових умовах.

IMG_6425

Унікальним в закладі є і вакуумний масаж-апарат, яких на Черкащині лише три. Він призначений для пресотерапії, що потребують жінки після операцій на молочних залозах. Отримали апарат завдяки Черкаському обласному центру медико-соціальної експертизи.

А ще тут є Університет третього віку, де функціонує кілька факультетів, зокрема декоративно-прикладного мистецтва, народного співу та хореографії, формування здорового способу життя та організації туризму та ін.

Заклад планують удосконалювати й у подальшому. Мають ще безліч планів для реалізації. Поміж них – і створення Пансіонату для стареньких - на 100 ліжкомісць.

IMG_6452

- Рівень якості соціальних послуг для населення має відповідати європейському, - сказав перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – До цього ми постійно прагнемо, запроваджуючи відповідні стандарти та ефективні моделі. При цьому неабиякої ваги тут набуває зацікавленість та небайдужість громади. Приємно, коли спільними зусиллями вдається досягати гарних результатів. А Уманський реабілітаційний комплекс є яскравим тому прикладом.

Зауважимо, Комплекс має відзнаку Ради Європи і Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. Заклад повністю обладнаний високотехнологічною апаратурою для надання сучасних фізіотерапевтичних послуг і комплексу водних процедур. Комплекс працює для всіх, хто бажає пройти процедури під фаховим медичним наглядом. Штат висококласних фахівців і система медичного консультаційного супроводу дає змогу отримати послуги на рівні кращих санаторно-курортних закладів України.

Про це інформує прес-служба ОДА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100