реклама

реклама

5 липня очільник департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА Олександр Шабатін провів нараду з керівниками обласних закладів культури, повідомляє сайт департаменту.

878af4972e07916863ae909a162bf74b_XL

Це була перша нарада, яку провів новий керівник структурного підрозділу ОДА.

Олександр Шабатін зазначив: нарада ознайомча і має визначити подальшу ефективну співпрацю. Стратегічна ціль – зробити заклади культури більш самостійними, при цьому не залишаючи їх напризволяще у вирішенні складних питань, що потребують втручання обласної влади.

Директор обласного департаменту підкреслив: працівники культури мають пропагувати українську культуру (не обмежуючись межами області й кордонами держави), формувати позитивний імідж своїх закладів та галузі в цілому.

У своїх виступах директори обласних закладів культури окреслили ряд проблем, серед яких найчастіше озвучувалися питання оновлення технічних засобів та фінансування ремонтних робіт у приміщеннях закладів, у більшості з яких – досить «поважний» вік. Є і специфічні проблеми – такі, скажімо, як досі не окреслені чітко межі державного історико-культурного заповідника «Трахтемирів» на Канівщині та не визначена приналежність (і виходячи з цього – відповідальність за збереження) замка Шувалова – визначної пам’ятки архітектури на Тальнівщині.

У коротких звітах прозвучала інформація про цілий ряд подій у культурному житті області, які дають можливість говорити про позитивну динаміку у розвитку співпраці з фахівцями з інших регіонів України та з-за кордону – зокрема, про археологічні розкопки на місці трипільських поселень у взаємодії з Києво-Могилянською академією та геофізиками з Німеччини та про реалізацію гранту «Вікно в Америку» обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Тараса Шевченка. Варто окремо відзначити і нещодавній успіх Черкаського академічного театру ляльок на гастролях у Китаї.

У планах працівників культури – багато нововведень, які мають сприяти вивченню та збереженню історії й культури нашого краю. Причому літо, яке традиційно вважається часом відпусток, для галузі – навпаки, є часом ще більшої активності по пропагуванню української культури.

На завершення наради директор департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Олександр Шабатін запевнив її учасників: сьогоднішня зустріч принесе позитивні результати, проблеми буде проаналізовано та визначено чіткі терміни їх розв’язання, а конструктивна співпраця буде на користь мешканцям Черкащини та популяризації культурного потенціалу області в Україні та за її межами.

Від керівництва закладів у нараді взяли участь: Владислав Чабанюк (ДІКЗ «Трипільська культура»), Тарас Теліженко (ДІКЗ «Трахтемирів»), Ірина Собко (Черкаський обласний краєзнавчий музей), Галина Таран (Кам’янський ДІКЗ), Парасковія Степенькіна (Корсунь-Шевченківський ДІКЗ), Євгеній Сілін (заступник директора Черкаського обласного українського музично-драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка), Галина Мураєнко (заступник директора обласного художнього музею), Олена Федоренко (Обласна бібліотека для юнацтва ім.Василя Симоненка), Лідія Ушакова (Обласна бібліотека для дітей), Ліля Капкаєва (Обласна універсальна наукова бібліотека ім.Тараса Шевченка), Інна Ряба (Уманське музичне училище ім. П.Д.Демуцького), Валентин Хороший (Черкаське музичне училище ім.С.С.Гулака-Артемовського), Алла Демченко (КП «Черкасиоблкіно»), Світлана Зеляніна (КЗ «Об’єднання художніх колективів”), Юрій Федоряка (Черкаська обласна філармонія) та Таміла Іванова (Черкаський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи).

реклама

Коментарі  

 
+5 #12 Ватсон 09.08.2017 08:58
Шабатін-пластелін для Сухового
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #11 Среда 11.07.2017 14:28
Интересно, а Шабатин в шабат, то есть в субботу, работает? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #10 Не в бровь 08.07.2017 23:02
Відомий черкаський поет Олексій Юрін вчора дуже влучно написав на "Фейсбуці": "Складається враження, що у нас культуру очолюють люди, у яких вона відсутня(с)".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #9 ??? 08.07.2017 18:24
Щось не зрозумію, де це вони сидять? В прес-центрі ОДА спеціально не проводили, щоб журналісти не дізналися і не змогли на неї потрапити?!
Коли вже в ОДА припиняться ці "закриті" засідачки? Ткаченко ж казав, що якби міг, то й стіни прозорими зробив би, а фізмат-культурмультур від людей ховається :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #8 Журналіст 07.07.2017 20:29
Шабатін не дотягує рівнем і до завклуба - ні за освітою, ні за досвідом керівної роботи, але покищо більше не бачу причин для його особливої критики.
Почекаємо його першої появи на людях - перед публікою (справжньою, а не публікою з підлеглих) або перед телекамерою, а ще краще - на прес-конференції за результатами першого місяця роботи. Вимагаю її проведення!
Наприклад, мені набагато більш цікаво, куди щез і чому не появляється на публіці фейковий "замгуб" Овчаренко, великий ремонтник драмтеатру і "онлайн-інспектор" асфальту на мосту? Що там з фіктивними "дублікатами" управління культури, розслідувати появу яких вимагали депутати облради?! А які там ще наради проведе цей щокастий з неукраїнським прізвищем - мені зовсім нецікаво!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #7 Лора Р. 07.07.2017 09:03
Які можуть бути запитання до выпускника фіз-мату , який по "блату" очолив обламсне управління культури, не макючи фахової освіти, як ви не можети зрозумыти людинга далека від культури і не знає навіть із чого почати...це не школа, а обоасне управління культури...два різні напрямки роботи
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #6 Багато запитань є 07.07.2017 07:54
Якби Шабатін вмів думати - не тримав би біля себе порожні стільці в "президії" - їх або прибирають, або садять найшанованіших учасників зібрання - наприклад, найстарішиих директорів заповідників, яких Островський ганяв.
Ті, що на фото - це всі учасники зібрання? Негусто! Явно далеко не всі. Цікаво, у чому причина, бо якщо нового начальника зі старту ігнорують - йому є над чим задуматися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #5 Щука 07.07.2017 00:10
А далі, далі що? Презентував стратегію? Чи можливо розповів про свою участь в уманському фонтані!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Дюже вумний? 06.07.2017 17:24
Цитую Normal:
Цитую Физмат-привет!:
Слишком "гладко" получилось. На самом деле, Сашко сильно косноязычный - жаль, что видео нет. Или телевизионщиков на совещание не пускают? Я бы с удовольствием послушал его "иннагурационную речь")))

Косноязичеством сьогодні вражені 90 % чиновників.

За всіх чиновників не розписуйся, бо ти й сам за себе розписатися не в змозі - немає в українській мові слова "косноязичество", а в російській воно звучить як "косноязичіє" :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #3 черкащанка 06.07.2017 16:26
Смешно смотрится вини-пух ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100