реклама

реклама

В області успішно реалізуємо програми з поліпшення житлових умов учасників АТО. Кількість родин бійців, які скористались ними, зростає. Як відомо, маємо діючих дві програми – державну та обласну, зазначає перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль.

14-2 (2)

Торік за рахунок коштів державного бюджету шістнадцятеро родин отримали грошову компенсацію для придбання житла на понад 12 млн грн. Зокрема, на сьогодні вже 15 сімей учасників АТО придбали нове житло. А нещодавно області виділено з держбюджету додаткових 9,1 млн грн – для купівлі помешкання ще 11 особам, які нині перебувають на черзі.

– Вдалою виявилася й обласна програма кредитування житла, аналогів якої немає в Україні, – каже перший заступник. – Її ми розробляли спільно з учасниками АТО та Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. На сьогодні вигідними умовами скористалися 11 сімей атовців, лише цьогоріч – 9. І вже зараз маємо 70 бажаючих.

Програма здійснюється за пільговим житловим кредитуванням з відсотковою ставкою в 3 % – за рахунок коштів обласного бюджету на умовах співфінансування з місцевих. При цьому перший внесок в розмірі 20 % від вартості житла покривається за рахунок бюджетних джерел. Якщо ж родина має діток, то цей відсоток може збільшуватись до 35, залежно від їхньої кількості.

– Водночас закликаємо райони активніше долучатися, затверджувати аналогічні програми на місцях, передбачаючи відповідні кошти, – зауважує Віталій Володимирович. – Наразі ж фінансування з місцевих бюджетів сягає 11 млн грн. З обласного бюджету на цей рік виділено близько мільйона гривень.

Про це інформує прес-служба ОДА

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #2 федор принципиальный 07.07.2017 09:08
Цитую Рамір:
Не можна вірити його словам! Коли починав,був доступним і дієвим, зараз є просто сірим чиновником. Шкода))))

Согласен,как-то обратился по дружески с элементарной просьбой,не личной,губами пошевелил и,пообещал и ничего не сделал,даже,не извинился.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Рамір 07.07.2017 08:23
Не можна вірити його словам! Коли починав,був доступним і дієвим, зараз є просто сірим чиновником. Шкода))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100