реклама

реклама

2017 – рік утворення ОТГ. Область має амбітні плани щодо цього. До кінця року на Черкащині планують допомогти запустити в самостійне життя 40 громад, наголосив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань.

Вже зараз область демонструє позитивну динаміку, відзначив посадовець. Так, нині очікують призначення виборів 11 ОТГ області. Ще два комплекти документів – на розгляді в ОДА.

– Це досить високий темп утворення тергромад порівняно з іншими регіонами України, – прокоментував Ярослав Березань. – За нещодавно оприлюдненим рейтингом Мінрегіону, наша область третя за цим показником. Випереджають нас тільки Дніпропетровщина та Одещина. В об’єднавчій роботі з районами нам, окрім, звісно, держави, допомагають міжнародні партнери, громадські організації. Так й люди загалом бачать позитивний результат змін у тих, хто вже об’єднався в громади та прожив у новому статусі близько року. Нагадаю, у нас таких діючих, а головне – спроможних громад-об’єднавців вже десять.

Він додав, що окрім фінансової незалежності, громади від об’єднання отримують і більше повноважень. Так, показова не тільки для області, а й загалом для України Білозірська ОТГ збирається придбати обладнання для видачі ID-карток. Це другий такий випадок в Україні і беззаперечний приклад самостійного розвитку громад на місцях.

Про це інформує прес-служба ОДА

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100