реклама

реклама

3-5 липня в Переяславі-Хмельницькому відбувся Всеукраїнський музейний форум, на який завітали представники музейної справи з різних куточків України. Захід було присвячено 1110-ій річниці першої літописної згадки про місто. Його організаторами виступили Центр пам’яткознавства Національної академії наук України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, НІЕЗ «Переяслав», Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди та Переяслав-Хмельницька міська рада.

Камерний ансамбль Кам'янського заповідника озвучує виставку

Загалом до Переяслава приїхали 190 музейників. Делегація Кам’янського державного історико-культурного заповідника взяла активну участь у роботі форуму. Четверо наукових співробітників підготували дослідження на науково-практичну конференцію, які вже надруковані в збірнику матеріалів. Велику цікавість колег викликала виставка Кам’янського заповідника, адже її супроводжувала гра камерного ансамблю під керівництвом Тетяни Голуб, до складу якого входять лише працівники закладу. Директор заповідника Галина Таран презентувала виставку, отримавши багато схвальних відгуків. А камерний ансамбль став справжнім відкриттям форуму. Адже це єдиний подібний колектив у музейному світі. До того ж, Кам’янка презентувала колегами форму роботи, яка користується надзвичайною популярністю серед відвідувачів – літературно-музичну композицію «І повіє огонь новий з Холодного Яру», присвячену 100-річчю Української революції 1917-1921 рр., яка також викликала багато позитивних відгуків.

Надзвичайно цікавим і плідним було спілкування на форумі з представниками різних музейних закладів України. В центрі уваги – обговорення актуальних проблем галузі. Переяслав-Хмельницький безумовно запам’ятається своєю гостинністю, підтвердивши статус неофіційної столиці музеїв.

реклама

Коментарі  

 
-3 #1 народ 07.07.2017 18:07
Видно активізацію роботи заповідника. Молодці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100