реклама

реклама

Черкащина 1 липня  опинилася в зоні дії потужного циклону, який завдав катастрофічних руйнувань на території кількох районів області. Найбільше постраждали від негоди райони в зоні діяльності Золотоніського, Канівського та Черкаського лісгоспів.

3-1

Варто зазначити, що працівники державної лісової охорони першочергово займалися розчищенням доріг загальнодержавного й місцевого значення, звільненням ліній електропередач від повалених дерев та допомагали ліквідовувати наслідки стихії у приватному секторі. Загалом же до ліквідації пошкоджень від буревію долучилися понад півтори сотні працівників від лісового господарства.

Наразі вже є попередні дані щодо пошкодженого буревієм лісу на території держлісфонду. В основному ураган понівечив та потрощив різновікові соснові насадження.

По Золотоніському лісгоспу найбільше постраждали Вільхівське та Деньгівське лісництва – лісові насадження пошкоджено на загальній площі у майже 500 гектарів.

Понад 400 гектарів лісу постраждали у Канівському лісгоспі, з них понад 300 гектарів – по Софіївському лісництву, решта – по Михайлівському. На майже 10 гектарах доведеться робити суцільні санітарні рубки.

У Черкаському лісгоспі стихія пошкодила 420 гектарів лісу (Свидівське та Мошнівське лісництва). З них майже на 13 гектарах насадження знищено суцільно.

В найбільш стислі терміни працівниками лісової охорони буде ліквідовано наслідки буревію, з метою недопущення поширення шкідників. На тих ділянках, де ліс знищений повністю, навесні будуть створені нові лісові культури.

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100