реклама

реклама

Сьогодні станом на ранок в Золотоноші без електропостачання лишались 874 домоволодінь. Станом на 13:00 енергетики встигли підключити вулиці Комунарівську (47 будинків), Семенівську (31 будинок) та Козацьку (48 будинків). Зараз працюють на Баха, Жашківській і Новоселівській, повідомив у «Фейсбуці» перший заступник міського голови Золотоноші Олег Масло.

19875284_348370258927021_5487999461745623503_n

За його інформацією, в цілому на території міста працюють три бригади енергетиків (в районі – 5). Ремонт вони розпочали одразу після буревію з двох великих підстанцій по 35 кВ, котрі живлять Золотоношу. Від них струм надходить на безліч менш потужних підстанцій по 10 кВ, котрі розташовані в різних кварталах.

Станом на сьогодні 85 відсотків так званих «десяток» вже працюють. Але далі виникає інша проблема. Далеко не всі лінії, що ведуть від 10 кВ підстанцій до житлового сектору залишились цілими. Десь лежать стовпи, десь покрадено дроти.

«Я цілком розумію ймовірне незадоволення жителів досі знеструмлених будинків, біля яких вже працюють підстанції, але й зрозумійте ситуацію: наразі головне завдання енергетиків – підключити максимальну кількість домоволодінь, де це потребує менше матеріальних і трудових витрат. Слідом дійде черга і до найбільш серйозних пошкоджень. Адже, якщо зараз всі сили кинути на них, то решта, значно більша частина міста, ще довго сидітиме без світла. Прошу терпіння й розуміння. Люди працюють», – наголосив Олег Масло.

Також він висловив прохання до жителів, котрі очікують чергу на відновлення, по можливості навести бодай якийсь лад під своїми дворами навколо ліній (це значно спростить задачу), а також слідкувати за цілісністю дротів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100