реклама

реклама

В області погодили остаточний варіант проходження траси повітряних ліній електропередач 330 кВт «Побузьке – Тальне – Поляна». Після чого візьмуться за виготовлення проектної документації для подальшого будівництва. Про це йшлося на засіданні під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Сергія Овчаренка.

20170706_142506_resized

Про зведення електричної підстанції 330 кВт «Тальне» та спорудження повітряних ліній електропередач «Побузьке – Тальне – Поляна» заговорили ще торік в грудні. Тоді ж керівництво Смілянщини, Городищини, Кам’янщини, Шполянщини, Звенигородщини, Черкащини, Катеринопільщини та Тальнівщини мало подбати про виділення земельних ділянок під ЛЕП. Відбирали оптимальні варіанти проходження траси цими районами в січні-лютому цьогоріч.

В остаточному варіанті, який поєднав позиції трьох запропонованих, врахували усі зауваження та побажання органів місцевої влади, органів місцевого самоврядування, представників інших підприємств та установ. Його опрацьовано Науково-проектним центром розвитку Об’єднаної енергетичної системи України та НЕК «Укренерго».

20170706_143026_resized

– Відібраний варіант – це результат майже піврічної праці на всіх рівнях, починаючи, насамперед, з районів, – зауважив Сергій Овчаренко. – У ньому були враховані землі лісного фонду та історико-культурної спадщини. Втілення цього «енергетичного» проекту – це питання підвищення інвестиційної привабливості Черкащини. Адже нині ми не можемо завести інвестора у деякі райони, тому що немає відповідних енергетичних потужностей. Зведення таких необхідних нам електричної підстанції 330 кВт «Тальне» та спорудження повітряних ЛЕП «Побузьке – Тальне – Поляна» фінансуватиметься Європейським банком реконструкції та розвитку і Світовим банком. Кошти обласного, районного чи міського бюджетів не використовуватимуться. Єдине, що залежить від кожного з нас: оптимально швидке погодження цього питання на районному рівні. Якщо кожен на своєму рівні докладе зусиль, то дуже швидко матимемо результат.

Нагадаємо, на Черкащині діє дві підстанції 330 кВт «Черкаська» та «Поляна», а також Черкаська ТЕЦ. Разом вони формують Черкаський електровузол, який під’єднаний до основної мережі лише двома лініями. Цих генеруючих потужностей, за висновками фахівців, нині не достатньо для надійного забезпечення жителів області електроенергією.

Про це інформує сайт ОДА

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #8 Він набрид! 11.07.2017 13:17
"Прочерк", не марайте свої сторінки цим любителем "лосін" :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #7 Серго Колбасник - OFF! 08.07.2017 23:05
Вы зря к нему относитесь, как к клоуну. Мажор знает, зачем вышел на манеж ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #6 черкащанка 08.07.2017 22:17
Балабол пытается сделать умный вид :lol: :-x Хватит позориться, весь инет над тобой стебется
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 Кто ты, Сэргей? 08.07.2017 19:00
Заметил интереснейшую закономерность: Овч появляется в самом начале каждого прибыльного дела - не этапе расписывания заказчиков и финансов, а потом исчезает с этого дела. Так он "отвечал за пройизднисть нон-стоп" на мосту, а потом исчез подальше от асфальта, вроде и не морозил про "нон-стоп", то есть про непрерывность своего "контроля". То на ремонте драмтеатра делал глупейшие селфи в строительной каске - и снова исчез. То теперь бывший клерк шестого звена захудалой прокуратуры вдруг становится "спецом по энергетике" :-x А за спиной постоянно маячит тень "батька Гамлета" - то есть укгрюмого папашки этого бородатого мажора. Папа учит валить до этапа, когда наступает ответственность ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 Дубовий 08.07.2017 18:47
Охх Кончіта Вюрст і "майсттер" на всі руки !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #3 Нон-стоп зам? 08.07.2017 14:54
Хана тепер і енергетиці! Все, за що бореться Кончіта Вюрст - валиться, окрім Євробачення :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 зорро 08.07.2017 14:23
В даному питанні,як свиня в апельсина. Якесь г/////но з татом замутити-професор.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #1 Коментар 08.07.2017 12:49
О, Сергій уже і в енергетиці фахівцем став!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100