реклама
Sucurity Police

реклама

Проект «Водна гармонія Erasmus+» зі створення нової дисципліни, яка передбачає збереження довкілля та керування водними ресурсами, реалізує ЄС. Представники 10 університетів із України, Німеччини, Польщі, Шрі-Ланки, Китаю та Норвегії зібралися на чергову зустріч у Черкасах.

– Наше завдання – створити нову дисципліну, яка допоможе Україні очистити водні ресурси, котрі ми забруднювали десятиліттями, – зазначив у коментарі «Прочерку» координатор проекту від Черкаського державного технологічного університету – професор Геннадій Столяренко. Геннадій Степанович очолює в ЧДТУ кафедру хімічних технологій та водоочищення.

Проект «Водна гармонія Erasmus+» має на меті гармонізувати педагогічні підходи в водній освіті з передовими практиками провідних університетів світу. Результатом роботи буде те, що об’єм і зміст отриманих знань і набутих умінь випускника з України буде повністю відповідати знанням та вмінням студента з Норвегії, Німеччини чи Шрі-Ланки. Це не лише відкриє нові можливості перед випускниками, але й дозволить університетам безперешкодно обмінюватися студентами в рамках навчального процесу.

Як зазначив в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор, студенти і викладачі цього вишу вже стажувалися в Норвегії, що дало черкащанам можливість долучитися до передового досвіду європейського наукового співтовариства.

Координатор делегації – професор Норвезького університету природничих наук Харша Ратнавіра подякував за гарний прийом і висловив своє задоволення тим, що на Черкащині високо ставлять питання охорони довкілля і водних ресурсів.

У свою чергу перший заступник голови ОДА Віталій Коваль наголосив, що Черкащина – одна з небагатьох областей України, яка включила проблеми охорони довкілля у свою програму стратегічного розвитку.

– Проблеми питної води, очистки стічних вод важливі для будь-якої країни. Завдання влади – максимально сприяти науковим розробкам у цій сфері, – наголосив Віталій Коваль.

Він також подякував усім народам світу, які в нинішніх важких для України умовах підтримують нашу державу на міжнародному рівні.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Дмитро 11.07.2017 10:40
А хто буде нести відповідальніст ь реальну за те що забрюднувались і забруднюються води? Чи це вже не актуально?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100