реклама

реклама

Соснівський районний суд задовольнив позов кількох власників супермаркетів міста, скасувавши один із пунктів рішення міської ради про обмеження продажу алкоголю та тютюну, зокрема про заборону реалізації цих товарів у нічний час.

Проте постанова суду не набрала законної сили, оскільки готується оскарження до Київського апеляційного адміністративного суду. Тому і надалі – до прийняття остаточного рішення суду – у Черкасах заборонено продаж алкоголю та тютюну в нічний час.

– Ми не погоджуємось із аргументами суду, викладеними в постанові, тому готуємо апеляцію, – говорить начальник відділу судового супроводу Вікторія Горшанова. – Рішення міської ради прийнято відповідно до норм законодавства, з метою впорядкування у Черкасах роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами. При цьому режим роботи закладів торгівлі не був обмежений, адже вони мають широкий асортимент продукції, реалізувати яку можуть цілодобово. Цікаво, що кілька тижнів тому інший суддя Соснівського суду визнав це рішення законним.

Як зазначає Вікторія Горшанова, розгляд цієї справи, швидше за все, дійде й до Вищого адміністративного суду України, який і визначить практику за цією категорією справ по всій країні.

У Черкасах же муніципальна інспекція і надалі відслідковуватиме та штрафуватиме тих, хто не виконує рішення міської ради та продає алкоголь і тютюн уночі, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Протягом двох місяців інспектори муніципальної інспекції проводили не лише моніторинг ситуації, але й робили «контрольні» закупки в магазинах та кіосках. Якщо алкоголь чи тютюн продають у заборонений час, то, за наявності чека, на порушника складається протокол про адміністративне правопорушення. 

– Коло порушників незмінне. Ніхто не продає після 22-ї години алкогольні напої. За винятком тих магазинів, власники яких подали позови до суду. Постійно складаємо протоколи та штрафуємо посадових осіб магазинів «Україна», «Казбет», окремих магазинів мережі «Абсолют», «Делікат», що по вул. Університетській, а також – власників кіосків ПП Балачій О.В. та ПП Лисак С.В., – зазначає директор департаменту муніципальної інспекції Ольга Швець.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 За трезвость 15.12.2011 12:25
Горисполкому законы нипочем.Просто есть желание одного человека и все прихлебатели вокруг него бегают. Видете ли они не согласны с доводами суда. Так большенство жителей Черкасс тоже не согласны с беспредельной деятельностью Одарыча. Так он почему-то нас не покидает!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100