реклама
Sucurity Police

реклама

Український політик і громадський діяч із Черкащини, колишній заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко в програмі телеканалу «Еспресо» «Вердикт з Сергієм Руденком» прокоментував позицію нинішніх нардепів у питанні скасування їхньої недоторканності.

Томенко

На запитання ведучого, який із варіантів він підтримує – повне скасування недоторканності чи її обмеження, Микола Томенко відповів, що голосував би за будь-який із цих варіантів (при цьому жорсткіший варіант – кращий). Але, на його думку, це питання стало предметом політичної гри.

Так, генеральний прокурор Юрій Луценко зараз заявляє, що «закон має бути один для всіх», але коли був народним депутатом і керівником коаліції, не виносив законопроект про скасування недоторканності на голосування.

Представники Радикальної партії Олега Ляшка кажуть, що в принципі підтримують закон про обмеження недоторканності, але висувають певні умови.

– Я цього не розумію, – сказав Томенко. – Коли (запропонований в лютому 2015 року Президентом законопроект про скасування депутатської недоторканності, – ред.) направляли в Конституційний суд, «за» проголосували 365 депутатів, у тому числі вся фракція Радикальної партії. У мене питання: якщо хтось голосує за скасування недоторканності й відповідні зміни до Конституції, а Конституційний суд підтверджує, що це правильно, то які в цих депутатів підстави не голосувати за документ «у цілому»? Я дивуюся цьому цинізму!

За словами Миколи Томенка, подібну «хитру» позицію в парламенті зайняли й інші політичні сили, в тому числі «Самопоміч».

Частина депутатів пояснюють відмову голосувати за скасування депутатського імунітету тим, що з боку влади можливий політичний тиск.

– Не дурімо один одного! – закликає Томенко. – Я довго перебував і перебуваю в опозиції, в тому числі зараз. Я не маю жодної недоторканності. Я проводжу мітинги, демонстрації. Я критикую Уряд за те, що після буревію в Черкаській області він ігнорує проблеми людей. Тиждень немає електроенергії – і жодний клерк з Уряду не приїхав! У Києві їдять бутерброди і стейки на день незалежності Америки (4 липня, – ред.), а в селах тиждень народ живе з розбитими будинками і без електроенергії. Я збираю людей у селах на мітинги... незважаючи на те, що не маю жодної недоторканності!

Крім того, Микола Томенко дивується «новій ідеї», яка поширюється в політикумі, ніби «парламент почав працювати».

– Та де ж він почав працювати, якщо йому довіряють два відсотки громадян, а депутати два місяці не приходять на роботу і не працюють у комітетах. На сьогодні це – один із найбільш непрофесійних і непрацюючих парламентів. Тому моя позиція така: друзі, цей шлях (скасування недоторканності, – ред.) треба пройти до кінця! – підсумував Томенко.

Політика також дивує й позиція Президента, який пообіцяв внести у парламент новий законопроект про обмеження депутатської недоторканності (на додаток чи замість старого). Адже цей конституційний законопроект муситиме знов пройти весь шлях: перше читання, розгляд у Конституційному суді тощо.

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 Соломон 12.07.2017 10:24
Пан Томенко 2 чи 3 каденції просидів у Верховній Раді і навіть заступником Голови був. Але до недоторканості депутатів так руки у нього і не дійшли. А от безкоштовно престижну квартиру у центрі Києва він зумів ухопити. І чомусь ці здобутки "на благо народу" не коментує.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Думка 12.07.2017 08:54
Всі громадяни в Україні доторкані, і депутати Верховної Ради також. Але щодо депутатів діє відповідна процедура притягнення до кримінальної відповідальност і. Такий порядок має бути збережений задля незалежності народних обранців. Звичайно, пройдисвітам не місце у Верховній Раді України і потрібно робити все можливе щоб вони туди не потрапляли.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Пересічний громадянин 11.07.2017 18:51
Я вважаю, що депутатська недоторканність має бути, інакше недоторканість були лише у вищих посадових осіб держави. А всі розмови навколо скасування депутатської недоторканності є намагання окремих політиків сподобатисбь виборцям, не більше. Механізм притягнення депутата до кримінальної відповідальност і працює, звичайно за умови достатності доказів його вини.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100