реклама

реклама

Однією із перспективних і привабливих форм підвищення кваліфікації як для безробітних, так і для роботодавців, є стажування. Для роботодавця – це найкращий спосіб задовольнити потребу в робочій силі кваліфікованими кадрами, а для безробітного – можливість відновлення своїх трудових навичок, адаптування до нових умов, ефективного працевлаштування, інформують у відділі організації профнавчання Черкаського обласного центру зайнятості.

фото 1 Одним із роботодавців, який тісно співпрацює з Уманським міським центром зайнятості з початку своєї діяльності та використовує даний спосіб укомплектування вакантних місць – фізична особа–підприємець Віталій Андрійчук, основним напрямком діяльності якого є роздрібна торгівля залізними виробами, будівельними матеріалами та санітарно – технічними виробами. Задоволена потреба роботодавця у 13 працівниках, 7 з яких перед працевлаштуванням проходили підвищення кваліфікації шляхом стажування безпосередньо на робочому місці.

Керівник задоволений співпрацею з центром зайнятості: враховані його інтереси при формуванні трудового колективу.

З початку 2017 року за направленням Уманського міського центру зайнятості підвищували свою кваліфікацію шляхом стажування безпосередньо на робочому місці 179 безробітних громадян за різними професіями та спеціальностями. Роботодавці, які вже скористалися за допомогою фахівців служби зайнятості послугою «організація стажування на робочому місці», цілком задоволені та часто користуються такою формою поповнення трудових колективів, оскільки мають можливість підготувати грамотного фахівця без зайвих матеріальних затрат.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100