реклама
Sucurity Police

реклама

Протягом 10 днів на Черкащині опановуватимуть військові вміння й навички юні прикордонники. До області прибуде більше 300 учнів із усієї України для участі у Всеукраїнському вишколі «Джура-Прикордонник». Він відбудеться в Оршанці на базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерала-майора І. Момота. Стартує 20 липня й триватиме до 29-го. Організаційні питання вирішували в обласній адміністрації на засіданні під керівництвом першого заступника голови ОДА Віталія Коваля.

Зауважимо, захід організовують за ініціативи Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту та Державної  прикордонної служби України. У межах Всеукраїнського вишколу «Джура-Прикордонник» планують розвинути нову специфікацію гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-Прикордонник», де вихованцям надаватимуться компетенції, важливі при захисті державного кордону.

– Підготовку, навчання, семінари для вчителів проводитимуть під час вишколу, – зазначив представник з Міністерства освіти і науки України Анатолій Грива, який завітав до Черкас. – Заплановані й спеціальні тренінги для молодих людей, які в подальшому зможуть розвивати такі гуртки у своїх районних школах. Це дуже важливо, зважаючи на те, що Державна прикордонна служба має завдання курувати цей напрямок, створюючи загони юних прикордонників.

Під час десятиденного вишколу юні прикордонники матимуть змогу не лише долучитись до військово-патріотичних навчань, також відвідають славетні місця Чигиринщини, побувають на Чернечій горі в Каневі.

– Проведення подібних заходів є прикладом вдалої реалізації державної політики у сфері національно-патріотичного виховання, – зауважив перший заступник очільника області Віталій Коваль. – Позитивно, що Всеукраїнський вишкіл відбудеться цьогоріч саме на Черкащині. Ми зі свого боку готові ділитись власним досвідом у цьому напрямку. Адже нині фактично в кожному районі області маємо команди юних друзів-прикордонників. У цілому ж на Черкащині за останні роки, об’єднавши зусилля влади й громадськості, нам вдалося в кілька разів збільшити перелік заходів патріотичного спрямування, зробити їх наповнення цікавим і насиченим. Звідси зростання в рази кількості учасників.

Про це повідомили у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100