реклама

реклама

Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації отримало від Державного космічного агентства України фотознімки за 29 червня та 2 липня 2017 року з комічного апарату Sentinel-2 по найбільш ураженій стихійним лихом зоні - Золотоніському, Драбівському та Чорнобаївському районах.

Як повідомлялось раніше, 1 липня поточного року внаслідок проходження Черкащиною із надзвичайно великою швидкістю понад 120 км/год надто активного атмосферного фронту В результаті цього спостерігався цілий комплекс небезпечних та стихійних явищ: грозові дощі, град до 15 мм, сильний вітер і шквали 15-20 м/с, місцями випали сильні дощі.

В епіцентрі негоди опинилися Золотоніський, Драбівський та Чорнобаївський райони, які постраждали найбільше.

У Золотоніському та Драбівському районах за наслідками та характером пошкоджень (дерева вирвано з коренем, повалено, зломлено, масові пошкодження покрівель будинків, знеструмлення населених пунктів, руйнування залізобетонних опор електропередач) та відповідно до шкали Бофорта спостерігався ураган, максимальна швидкість вітру була більше 32 м/с., що вважається надзвичайним стихійним гідрометеорологічним явищем.

Також постраждали Уманський, Черкаський, Канівський, Катеринопільський і Шполянський райони.

На даний час ще проводиться робота з ліквідації наслідків негоди та ведеться підрахунок нанесених збитків.

Про це йдеться на сайті управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Людмила 14.07.2017 13:06
І ЗНОВУ ЗАМОВЧУЄТЬСЯ ПРАВДА ПРО МАСШТАБИ ТРАГЕДІЇ НА ЧОРНОБАЇВЩИНІ,Я КА ПОСТРАЖДАЛА БІЛЬШЕ,НІЖ ЗОЛОТОНІЩИНА Й ДРАБІВЩИНА,РАЗО М УЗЯТІ. НЕВЖЕ ЦЕ КОМУСЬ ВИГІДНО???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100