реклама

реклама

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відкрито нову спеціальність «Комп’ютерна інженерія». На кафедрі інформаційних технологій проводитиметься підготовка фахівців освітнього ступеня «бакалавр».

«Комп’ютерна інженерія» — спеціальність, що вивчає програмно-технічні засоби (апаратні, програмовані, реконфігуровні, системне та прикладне програмне забезпечення) комп’ютерів та комп’ютерних систем універсального та спеціального призначення, в тому числі стаціонарних, мобільних, вбудованих, розподілених, локальних, глобальних комп'ютерних мереж та мережі Інтернет, кіберфізичних систем, IT-інфраструктур, інтерфейси та протоколи взаємодії їх компонентів.

Випускники бакалаврату зможуть працювати на посадах: інженер-програміст, прикладний програміст, системний програміст, програміст баз даних, веб-програміст, спеціаліст із захисту інформації, інженер з комп’ютерних систем, проектувальник комп’ютерних мереж, системний адміністратор, адміністратор баз даних, технік-програміст, консультант з ІТ-систем, керівник проектів в області ІТ, спеціаліст з інформаційних систем, тестувальник програмного забезпечення, фахівець служби технічної підтримки.

Про це повідомили в прес-службі ЧНУ.

 

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100