реклама

реклама

7 тонн збіжжя за добу, 300 кілограмів на годину – саме такі переробні потужності має новий валовий млин у Млієві, що на Городищині. Придбало його для своїх потреб та потреб громади села приватне підприємство «ВМС». Офіційний старт роботі обладнання дали у п’ятницю, повідомляє сайт Черкаської ОДА. IMG_6726

 

Тутешній старий млин не працював останні 20 років. Тож жителі Млієва вимушені були долати 20-30 кілометрів, аби обробити власне зерно в інших селах. Зважаючи насамперед на потреби громади, місцевий сільгоспвиробник ПП «ВМС» вирішив вкластися у нове придбання. До речі, вже з наступного понеділка ПП «ВМС» перейменують на честь громади – в ПП «Мліїв».

– Всі ми родилися на цій землі і хочеться зробити щось дійсно корисне для своєї домівки, – говорить керівник ПП «ВМС» Денис Чеберяк. – Надалі, окрім млина, плануємо обладнати круподерню, комбікормовий цех. Намагатимемося вийти на циклічне виробництво власної продукції, щоб не реалізовувати трейдерам та закордон лише збіжжя. Та, зрештою, всі наші зусилля спрямовані на налагодження плідної та дружньої співпраці з нашими пайовиками. Для них діятиме 50% знижка для обробки 100 кілограмів зерна на млині. Крім того, ми підняли відсоткову ставку за землю до 10%.

Загалом середня ставка в районі за паї торік становила 5,7%. Нині ж, за очікуваннями, вона має збільшитися до 8%. Це значно збільшить доходи як власників землі, так і надходження до місцевої скарбниці, переконані в районі.

З новим керівником ПП «ВМС» працює уже півроку. За цей час чимало встигли, ще більше – у планах. У їхній реалізації підприємство може розраховувати на підтримку та поради від обласної влади, зазначає заступник очільника області Ярослав Березань.

– Сьогоднішнє відкриття млина – яскравий приклад інвестування підприємством у свій майбутній прибуток, – зауважує посадовець. – Сільгоспвиробник, який обробляє землю, вирощує збіжжя, віднині дбатиме і про подальшу його переробку. Це те, про що ми постійно говоримо і до чого наполегливо закликаємо наших підприємців: не треба продавати зерно, треба його переробляти. Перший крок до цього тутешній виробник вже зробив – запустив млин. Далі – більше: виробництво комбікормів, макаронних виробів. Приємно, що підприємці дослухаються до нас та починають рахувати власні вигоди.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+13 #5 Чинуші дрібнішають 17.07.2017 15:32
Ткаченко, де ти взяв такого "зама"? :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #4 Андрей 17.07.2017 13:14
Туалети ще не їздите відкривати ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #3 І 17.07.2017 12:14
А в цей час десь в кафе села Голопупівка придбали кавомолку - і це теж інвестиції в бізнес. Цей бєглий зі Сміли не хоче ще й там біля чужого порозказувать, який він крутий?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #2 Примазатись хочеш? 16.07.2017 18:03
А ТИ при чому до того млина, Березань? :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 депутат 16.07.2017 13:37
Неоціненна заслуга Березаня.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100