реклама

реклама

Канівський міський голова Ігор Ренькас провів робочу нараду за участі начальників управлінь та відділів виконавчого комітету та представників Канівського відділку поліції. Привід зібрання – крадіжки кришок від каналізаційних люків та пошкодження майна, які дедалі частіше трапляються в місті. Так, міський голова І.Ренькас висловив велике обурення з приводу криміногенної ситуації, що склалася в місті, пише сайт міської ради.

20170715_170942

– Не так давно було пошкоджено дороговказ міст-побратимів, що в центрі міста. Днями було влаштовано суцільний розгром на Меморіалі Слави, біля Успенського собору. Якісь вандали побили ліхтарі! І це в місці, де братська могила, де захоронені рештки наших воїнів, захисників України. Так бути не повинно! Це треба зупинити! – наголосив І.Ренькас.

Загалом, за інформацією працівників КП «Місто», біля Меморіалу Слави було розбито близько 10 ліхтарів, з них – 4 прожектори. Вартість 1 прожектора – орієнтовно 600 грн., а один стандартний ліхтар обійдеться місту в 7200 грн.

Порушили присутні й питання крадіжок кришок від каналізаційних люків.

– Уже вкрадено більше 50 кришок. Лише за останній час «зникли» 4 кришки – по вулиці Успенській та на території Канівської ЦРЛ. По місту планомірно зникають усі «люки». Ми вже несемо збитки на понад 50 тис.грн. Якщо місцева поліція не справляється, хай присилають додаткові сили з області. Але тому, що робиться в місті, треба навести край! ­ зауважив І.Ренькас.

Як повідомив начальник сектору Канівського відділу поліції, капітан поліції Сергій Пірко, за останній час власників 4-х точок незаконного прийому брухту було притягнуто до відповідальності. Наразі їхні справи перебувають у суді. Також правоохоронець зауважив, що за статистикою крадії діють насамперед в будні, на вихідних – рідше. Час скоєння злочину найімовірніше – з 2-ї до 4-ї години ночі.

Однак для активної боротьби зі злочинцями поліції катастрофічно бракує людей. Загалом по області, за словами С.Пірка, в поліції близько 450 незайманих посад.

– Хай присилають додаткові бригади. Ми забезпечуватимемо харчуванням, якщо потрібно. Головне – щоб був результат, щоб місто відчуло, що тут є захист, – зауважив міський голова.

Порушили в ході заходу й питання канівської набережної, стихійної торгівлі на площі Героїв Майдану тощо.

За результатами наради присутні вирішили готувати відповідні листи до прокуратури та обласного відділу поліції з проханням допомоги, зокрема, у виділенні додаткових патрулів.

Також представник канівського відділку поліції рекомендував розклеїти в усіх людних місцях оголошення про події, які відбуваються, та попросити людей бути пильними і в разі отримання будь-якої інформації, яка допоможе знайти злочинців, – телефонувати в поліцію.

– Лише перевіривши кожну інформацію ми матимемо змогу бодай за щось зачепитись, – сказав С.Пірко.

20170715_170540

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100