реклама
Sucurity Police

реклама

Учора в міському Будинку культури Золотоноші відбулись громадські слухання з питання долі скандальної ділянки на вулиці Обухова, повідомляє видання «Золотоноша.ck.ua». Деякий час ішлося про будівництво на цій ділянці біо-ТЕС, що викликало в частини золотонісців несприйняття.

sonyachna-elektrostantsiya-200x200 Річ у тім, що в березні депутати міськради проголосували за розробку плану тієї ділянки, але це зовсім не передбачало будівництво саме теплової електростанції. Насправді місто слухало пропозиції інвесторів, аби потім, шляхом довгих діалогів, таки вирішити подальші кроки, адже територією цікавились ще й зарубіжні «сонячні» енергетики, які в результаті й стали фаворитами думок як громадських, так і депутатських.

Думка про доцільність спорудження саме сонячної електростанції виникла в процесі перемовин та аналізу пропозицій, а відповідні наміри з боку владців оголошувались протягом двох останніх місяців. Проте й цього разу не минулося без інформаційної підготовки з боку зацікавленої частини присутніх. Ідеться, зокрема, про те, що останніми днями масовано, в основному через соціальні мережі, надходила доволі провокативна інформація – влада, мовляв, хоче тишком-нишком таки проштовхнути будівництво теплової станції, не повідомляючи нікому.

Самі ж громадські слухання зібрали лише чверть залу МБК. Не було ані анонсованих певними ЗМІ «натовпів бюджетників», ні самого питання про ТЕС. Дехто завітав на слухання цілком налаштованим на плідний діалог, дехто – розбурхувати громадськість.

У цілому, за результатами слухань, 47 присутніх проголосувало за спорудження сонячної електростанції, 15 утрималось, 1 проти. Результат слухань – згода громадськості на зведення сонячних панелей. Своє останнє слово має сказати серпнева сесія міської ради.

За даними видання «Золотоноша.ck.ua», опоненти міської влади, які закидали їй бажання побудувати біо-ТЕС, тепер твердять, що це вони не допустити такого розвитку подій. Натомість, міський голова Віталій Войцехівський пояснив у «Фейсбуці», що саме його команда працювала з інвесторами, щоб залучити їх до будівництва сонячної електростанції.

«Як виявилося, хто найбільше напередодні кричав: «Зрада! Нас дурять!», сьогодні кричать: «Ура! Перемога!», – написав Віталій Воцехівський. – Єдине, про що хочу наголосити: «зрадники» від міської влади весь цей час працювали з інвесторами, проектантами і, якщо чесно, не слідкували за істеричними заявами «диванних експертів». Тому в подальшому рекомендую всім, у кого є зауваження, пропозиції по тих чи інших проектах, які стосуються життєдіяльності міста, до живої конструктивної дискусії, а не переписки в соціальних мережах. Звичайно, це стосується тих, хто дійсно вболіває за місто».

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Щука 18.07.2017 21:56
Сьогодні їхав через Золотоношу так там як смерділо так і смердить! Може сонце допоможе? Послєдній шанс!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100